Deşi toată lumea vorbeşte despre noua echipă a „câinilor“, care se bazează pe tineri, în realitate, media de vârstă a primului „11“ a crescut faţă de tur. Puştii lăudaţi de stafful tehnic şi de acţionarii dinamovişti populează, deocamdată, doar banca de rezerve.
Dinamo a luat-o, în această iarnă, pe drumul reconstrucţiei, iar remanierea s-a făcut din temelii. „Câinii" au renunţat la zece jucători, pe care nu au încasat mai mult de un milion de euro. Conform acţionarilor, remodelarea lotului era absolut necesară. „Ar fi trebuit să facem asta încă din vara trecută", a recunoscut Borcea, care a trecut peste orice urmă de nepotism când a decis să se „rupă" de Adrian Cristea şi de Marius Niculae. Primul a fost febleţea preşedintelui executiv, iar cel de al doilea finul său.
Banca este zero euro
Logic, „noul Dinamo" s-a născut cu tineri. În acest context, coroborat cu faptul că cei care au plecat aveau vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani, era de aşteptat ca media de vârstă a roş-albilor să scadă. Nu s-a întâmplat aşa. Ba dimpotrivă, aceasta a crescut! Cu jumătate de an. Explicaţia este simplă: „câinii" au promovat, într-adevăr, tineri în lotul de 18, însă, decocamdată, aceştia nu au loc decât pe banca de rezerve.
Media de vârstă a primului „11" a crescut pentru că Ionel Dănciulescu şi Vlăduţ Munteanu i-au înlocuit pe Marius Niculae şi pe Adrian Cristea. Un aspect pozitiv al întineririi lotului este că oamenii de pe banca de rezerve i-au costat pe şefi fix zero euro! Respectivii jucători ori au fost promovaţi de la echipa a doua, ori au venit din alte părţi, liberi de contract sau sub formă de împrumut. Astfel, Stănescu (17 ani), Crişan (22 ani), Scărlătescu (22 ani), M. Ioniţă (20 ani) şi Mărmăneanu (19 ani) nu pot decât să viseze, pentru moment, la un post de titular.
Stănescu, salariu mărit
După ce „Adevărul