Reputatia unei bucatarii nationale poate fi nu tocmai una stralucita din mai multe motive: fie felurile de mancare au fost candva mai putin incantatoare, insa de ceva vreme au fost imbunatatite, fie mancarea este extraordinara, dar tara respectiva nu este foarte cunoscuta de catre turisti sau se afla in umbra altora, fie bucataria tarii este atat de variata incat o parere justa se formeaza greu.
Conform Askmen.com, iata zece state ale caror bucatarii au fost sau inca sunt subapreciate.
1. Portugalia
Desi bucataria Spaniei este deja foarte cunoscuta si cautata de catre turisti, cea a vecinei Portugalia, mai rustica, abia acum incepe sa isi primeasca recunoasterea meritata, desi ar fi trebuit sa se intample de mai mult timp acest lucru, fie si numai pentru contributia pe care a avut-o aceasta tara in arta culinara mondiala.
Spre exemplu, comerciantii portughezi au introdus chili in India si un anumit mod de a praji, numit tempura, in Japonia. In plus, stilul simplu de a prepara fructele de mare, carnea si legumele face ca felurile de mancare portugheze sa fie adesea delicioase.
Recomandare: Acorda - o supa cu legume, ierburi sau fructe de mare.
2. Norvegia
Bucataria acestei tari are o reputatie mai putin buna comparativ cu cele ale celorlalte tari scandinave, cum ar fi Suedia sau Finlanda, insa alimentatia generala bogata in peste, fructe de padure intens aromate si carne slaba este deja mai apreciata, ea fiind atat gustoasa, cat si sanatoasa.
Recomandare: Gravlax - somon preparat cu sare, zahar si plante aromatice, cum ar fi mararul.
3. Marea Britanie
Bucataria acestei tari, candva una dintre cele mai ridiculizate ale lumii, are o faima din ce in ce mai buna, in special datorita faptului ca putine tari au ingrediente atat de variate si de bune cum are M