Lucrările de reabilitare a Teatrului Naţional Bucureşti, un proiect iniţiat în 2007, vor începe până în luna martie, urmând ca Sala Amfiteatru să dispară, dar va fi amenajată o scenă în aer liber, pe acoperişul clădirii, pentru reprezentaţii în timpul verii.
Lucrările de reabilitare a TNB se vor desfăşura în trei etape, începând cu demolarea aşa-numitei "bomboniere", clopotul de beton armat care a fost aplicat pe zidurile vechi, ceea ce va antrena mutarea Centrului Naţional al Dansului (CNDB), a Lăptăriei lui Enache şi a depozitelor Muzeului Naţional de Artă Contemporană (MNAC), continuând cu consolidarea întregii clădiri, ceea ce va afecta birourile, depozitele, cabinele şi atelierele TNB, Sala Atelier a teatrului şi Sala Studio a Operetei, şi terminând cu intervenţia la Sala Mare, care va avea la final 850 de locuri, cât a avut iniţial, a explicat Ion Caramitru, potrivit Mediafax.
Sala Amfiteatru din TNB va dispărea şi ea, însă teatrul va avea la final cinci săli şi o scenă în aer liber, pe acoperişul clădirii, pentru reprezentaţii în timpul verii.
Astfel, din prima etapă, Centrul Naţional al Dansului nu îşi va mai putea continua activitatea în spaţiul de la TNB, care este sediul instituţiei. "Ni se pare cumva nedrept ca o instituţie similară să creeze un bastion de şase săli şi singura instituţie de dans contemporan să piardă şi singura sală pe care o are", a declarat Mihai Mihalcea, caracterizând ceea ce se întâmplă cu CNDB drept "ingrat", "imoral" şi "aproape iresponsabil".
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a precizat că problema privind sediul CNDB era cunoscută din 2006 - 2007 şi "nimeni nu s-a ocupat". Astfel, pentru a gestiona situaţia, el a propus ca CNDB să îşi desfăşoare temporar activitatea la Sala Palatului şi la Sala Atelier.
În a doua fază a lucrărilor, va veni rândul Operetei să elibereze spaţiile unde îşi desfăşoară activit