Asociaţia Întreprinderilor Italiene din România, Unimpresa, a sărbătorit joi seară, într-un cadru festiv, schimbarea brand-ului Unimpresa în Confindustria România.
Asociaţia Întreprinderilor Italiene din România este membră a Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) şi a încheiat un acord de colaborare cu CNIPMMR (Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România). Aceasta numără în prezent peste 700 asociaţi, cu peste 130.000 angajaţi şi care în iulie 2005 a fost recunoscută drept "patronat", a intrat oficial în sistemul Confindustria, cea mai importantă confederaţie europeană care reprezintă societăţile producătoare de bunuri şi servicii, cu organizare industrială, din Italia. Evenimentul a fost inaugurat printr-un video care a trecut în revistă principalele sectoare în care îşi desfăşoară activitatea societăţile italiene din România: agricultură, comerţ, imobiliare, construcţii, servicii şi industrie.
Discuţiile au fost deschise de către Luca Serena, preşedintele Confindustria România care a salutat colaborarea întreprinzătorilor italieni cu cei români, invocând ca exemplu numărul mare de societăţi italiene care s-au înfiinţat în plină criză în România. ''Sunt 29.000 de societăţi italiene înregistrate în România. În 2010, an de plină criză, la Registrul Comerţului din România s-au înregistrat 3.250 de societăţi, din care 1.400 sunt italiene, de aici reieşind interesul întreprinzătorilor italieni de a fi prezenţi în România'', a declarat Luca Serena. În plus, preşedintele Confindustria România a mai precizat că societăţile italiene din România oferă de lucru la 10% din populaţia activă a României, având şi o contribuţie la PIB românesc de circa 5%.
Deşi nu a putut fi prezentă la eveniment, Emma Marcegaglia, preşedintele Confindustria Italia, a ţinut să îi salute şi să-i felicite pe cei prezenţi la evenimen