Ce poate sa fie mai placut, in acest weekend, decat un delicios chec cu ciocolata. Ingredientele sunt la indemana, prepararea prajiturii este foarte usoara, reusita garantata, chiar si pentru cei mai putin priceputi in ale gatitului si pregatitului dulciurilor de casa.
La capitolul ingrediente ai nevoie de 150 de grame de unt, 150 de grame de zahar, trei oua mari, 150 de grame de faina, un plic de praf de copt, doua linguri cu fulgi de migdale sau nuci taiate bucatele (dar merge foarte bine si fara), 100 de mililitri de lapte, patru linguri cu varf de cacao, 80 de grame de ciocolata neagra, simpla, coaja rasa de la o lamaie.
Unge cu putin unt o tava de chec. Tapeteaza tava cu faina si incinge cuptorul. Amesteca untul cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeteste complet. Adauga pe rand cele trei oua intregi si amesteca bine dupa fiecare. Adauga fulgii de migdale (sau nucile), praful de copt, coaja de lamaie. Dizolva ciocolata in lapte cald. Adauga cacaoa si amesteca bine. Pune laptele cu cacao si ciocolata in compozitia de baza. Omogenizeaza bine. Adauga faina si amesteca. Gata!
Tort de ciocolata
Prajitura cu rom si ciocolata
Rastoarna compozitia in tava pentru copt. Prajitura se coace in circa 40-50 de minute la foc potrivit. Mirosul delicios te va anunta primul ca prajitura este aproape coapta.
Lasa checul sa se raceasca, inainte sa-l scoti din tava, vreo zece minute. Pudreaza checul cu zahar sau decoreaza-l cu putina ciocolata alba topita in prealabil.
Ce poate sa fie mai placut, in acest weekend, decat un delicios chec cu ciocolata. Ingredientele sunt la indemana, prepararea prajiturii este foarte usoara, reusita garantata, chiar si pentru cei mai putin priceputi in ale gatitului si pregatitului dulciurilor de casa.
La capitolul ingrediente ai nevoie de 150 de g