A. PARUL
In ceea ce priveste parul, primul lucru care-mi trece prin minte este meiul. Dar nu trebuie mancat crud, ci fiert. Sa crape si sa se umfle.
Pentru un par mai lucios, clatiti-va, dupa ce va spalati pe cap, cu apa si otet.
Si apa de mesteacan ajuta, din interior. Luati un sfredel, faceti o gaura adanca de circa 5 cm in scoarta copacului, introduceti in ea un pai si fixati dedesubtul lui o galetusa, in care se strange apa. Perioada ideala: februarie-martie. Am spus mereu ca o problema trebuie abordata si din interior, si din exterior.
Dar nu uitati: cand taiati - in natura - flori, frunze sau scoarta de copac, cereti permisiunea plantelor respective. Si multumiti-le ulterior.
Cura de noapte pentru par
Preparati, toamna, un decoct din radacina de urzica, udati-va parul cu el, de exemplu cu un pulverizator, si lasati-l sa stea asa peste noapte. Acelasi lucru il puteti face cu apa de mesteacan sau cu ceai de mesteacan. Intareste parul si il ajuta sa creasca sanatos.
Caderea parului
Cauza caderii parului - chelia in forma rotunda - este, adeseori, lipsa substantelor minerale. Alimentele noastre nu mai contin mineralele necesare din pricina pamantului epuizat. Pentru restabilirea echilibrului, mancati mei si beti - vreme de 6 saptamani - ceai de urzica + frunze de mesteacan + coada-soricelului + galbenele + frunze de nuc. Cate 1 l pe zi.
Am avut cazuri in care, dupa tratamentul respectiv, parul a inceput sa creasca din nou si in locurile in care scalpul chelise complet.
Si inca o recomandare: o femeie care a observat ca incepe sa-i cada parul a mancat doua zile la rand cate o lingura de seminte de urzica si caderea parului s-a oprit.
Daca gaseam, dimineata, pe perna sotului meu prea multe fire de par, ii faceam o cura cu galbenus. Se aplica un galbenus pe parul ud si se mas