Fundaţia Eco-Civica împreună cu ONG-urile din Coaliţia ONG-urilor de Mediu din România şi Platforma pentru Bucureşti organizează duminică, 6 februarie, începând cu ora 13.45, un marş pentru a marca aniversarea a 1.880 de ani de la atestarea documentară a localităţii ROŞIA MONTANĂ-ALBURNUS MAIOR. Marşul va avea ca punct de plecare Piaţa Roma (în fata fostului magazin Bucureşti), unde este amplasat actualmente şi monumentul Lupoaica cu Romulus şi Remus - simbolul latinităţii noastre.
Se va depune o coroană de flori la monumentul respectiv şi se va face o mică introducere referitoare la cazul Roşia Montană. La 14.15h, coloana se va deplasa spre Piaţa Universităţii, unde va poposi pentru a depune o coroană de flori, din partea locuitorilor din Roşia Montană, la troiţa eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989. Marşul va continua prin Piaţa Romană, un alt simbol bucurestean al latinităţii noastre, până în Piaţa Victoriei. Aici se va susţine discurs de încheiere, în jurul orelor 15.45, iar cei care doresc se vor deplasa la Muzeul Tăranului Român, unde sunt organizate alte evenimente dedicate Roşiei Montane.
Preşedinte Eco-Civica
Niculae Rădulescu-Dobrogea
„Proiectul Roşia Montană este cea mai mare crimă pusă la cale împotriva populaţiei şi biodiversităţii României"
Menţionăm că Fundaţia Eco-Civica şi-a argumentatştiinţific, în nenumărate rânduri, poziţia sa împotriva înstrăinării pe nimic a metalelor preţioase din aria Roşiei Montane şi a cianurării ţării prin proiectul firmei Roşia Montană Gold Corporation. De peste 12 ani, am considerat că materializarea acestui proiect de extragere a aurului, prin metoda cianurării, constituie CEA MAI MARE CRIMA PUSA LA CALE IMPOTRIVA POPULATIEI SI BIODIVERSITATII ROMANIEI. Cele câte 40 de tone de cianură, ce vor fi folosite zilnic, timp de 17 de ani, şi apoi abandonate sub forma unei ciorbe toxice în spatele u