Excluderea completă a cărnii şi a produselor din carne din alimentaţie creşte riscul formării cheagurilor de sânge şi favorizează ateroscleroza, ceea ce în final poate duce la infarct miocardic şi accidente vasculare cerebrale, atenţionează cercetători de la Universitatea Zhejiang, China.
Până acum se credea că persoanele care consumă carne sunt expuse într-un grad mai mare afecţiunilor de inimă şi accidentelor vasculare decât vegetarienii, potrivit Agerpres. Cu toate acestea, experţii nutriţionişti chinezi menţionează că alimentaţia vegetarienilor înregistrează carenţe semnificative de nutrienţii-cheie, inclusiv fier, zinc, vitamina B12 şi Omega-3.
Cele mai bune surse de Omega-3 sunt somonul, peştele gras şi nucile. Vitamina B12 se găseşte din belşug în fructele de mare, ouă şi laptele cu adaos de vitamine. În plus, aceste elemente se pot obţine şi din suplimentele alimentare.
Excluderea completă a cărnii şi a produselor din carne din alimentaţie creşte riscul formării cheagurilor de sânge şi favorizează ateroscleroza, ceea ce în final poate duce la infarct miocardic şi accidente vasculare cerebrale, atenţionează cercetători de la Universitatea Zhejiang, China.
Până acum se credea că persoanele care consumă carne sunt expuse într-un grad mai mare afecţiunilor de inimă şi accidentelor vasculare decât vegetarienii, potrivit Agerpres. Cu toate acestea, experţii nutriţionişti chinezi menţionează că alimentaţia vegetarienilor înregistrează carenţe semnificative de nutrienţii-cheie, inclusiv fier, zinc, vitamina B12 şi Omega-3.
Cele mai bune surse de Omega-3 sunt somonul, peştele gras şi nucile. Vitamina B12 se găseşte din belşug în fructele de mare, ouă şi laptele cu adaos de vitamine. În plus, aceste elemente se pot obţine şi din suplimentele alimentare.