Pasionat de sporturile extreme şi de alpinism, băimăreanul şi-a transformat hobby-ul într-un mod de viaţă. Din 2007, Robert lucrează la zeci şi chiar sute de metri înălţime, instalând antene şi setând frecvenţele unui operator de telefonie mobilă.
Atras încă din copilărie de sporturile extreme şi de munți, băimăreanul şi-a propus să-şi construiască o carieră din pasiunea sa. După ce a lucrat mai bine de opt ani în domeniul IT, în 2007, Megyes Robert a primit şansa de a lucra ca alpinist utilitar, în cadrul unei companii naționale de telecomunicații. Ca angajat al acestei companii, el instalează antene şi setează frecvenţele operatorului de telefonie mobilă la mai multe puncte de lucru din ţară.
Atras de înălțimi
Dar cum a ajuns Robert să lucreze la o aşa înălţime?Atras de lecțiile de geografie şi de natură, Robert şi-a dat seama încă din primii ani de şcoală că vrea să vadă lumea din ipostaze inedite. „Cel mai mult îmi plăceau orele de geografie. Învățam lucruri noi care mă fascinau de fiecare dată“, a spus băimăreanul. Mai mult, munții păreau a fi marea sa pasiune. „Nu era excursie la care să nu fac tot posibilul să merg, mai ales cele care implicau trasee montane de creastă. După ce am crescut, am organizat chiar eu ieşiri prin munți“, povesteşte alpinistul.
Înălțimea n-a fost niciodată un impediment pentru el. „Țin minte că aveam doar câțiva ani şi văzusem filmul Mary Poppins. La sfârşitul filmului, mi-am făcut o paraşută din cearceafuri şi am vrut să sar de la etajul opt. Norocul meu a fost că tocmai venea mama de la muncă şi după ce am observat-o m-am hotărât să o las pe ziua următoare“, a povestit băimăreanul. Spre norocul său, a renunţat şi a doua zi la „saltul cu cearceaful“.
Și-a văzut visul împlinit
După o perioadă destul de îndelungată petrecută în domeniul IT, Robert a avut ocazia să devină alpinist utilitar. „Când