O fanfară românească de ţigani a realizat muzica pentru un joc pe calculator cu iepuri făcut de o firmă de IT din Franţa.
Jocuri de calculator pe muzică de fanfară românească. Este alegerea unei renumite firme de IT din Franţa. Ubisoft, un cunoscut producător de programe de calculator şi jocuri electronice, a ales "Vagabontu’", acum câţiva ani o obscură fanfară românească, să-i animeze afacerea. De atunci, din 2009, ei au devenit cunoscuţi în întreaga lume, asemenea Ciocârliei. Dar şi banii au fost pe măsură, iar primul volum al jocului pe computer "Lapins cretins" s-a vândut în 16 milioane de exemplare şi datorită "Vagabonţilor" din Pungeştii Vasluiului.
Unul dintre ţiganii români care a cucerit Franţa, Ghiorghiţă Iorga, s-a gândit să înfiinţeze "Vagabontu’" după ce a plâns la un concert al fanfarei Ciocârlia. Sunt romi ursari. Muzica lor, bazată în mare parte pe improvizaţie, vine din inimă. "Fanfare Vagabontu" este o formaţie instrumentală cu muzicanţi ce cântă, cum altfel?, după ureche. Nu se pricep să citească o notă de pe partitură, dar arta lor curge prin vene, transmisă din tată în fiu.
Câţiva dintre componenţii formaţiei sunt romi stabiliţi în Franţa. Cei mai mulţi au descălecat la propriu din căruţele cu coviltir tocmai din Pungeşti şi Valea Mare, Vaslui. Şapte instrumente de suflat şi unul de percuţie, atâtea au fost la început, în 2005. Ghiorghiţă Iorga (Guţă) este nu doar liderul formaţiei, ci chiar şef peste romii din Marsilia. Aici s-au şi desfăşurat pentru prima dată pe scenă la Festivalul Soarelui, în acelaşi an. După ce au apărut la televiziuni respectate, printre care renumitul post francez de ştiri BFM TV, i-au contactat cei de la Ubisoft.
Era la începutul lui 2008 când Yoan Fanise, director audio la Ubisoft, a decis să apeleze la "Vagabontu’" ca să ilustreze cu muzica sa plină de viaţă jocurile