Dupa cateva zile de confuzie generala, in care declaratiile contradictorii ale liderilor PNL si PSD au generat nedumeriri, Victor Ponta si Crin Antonescu au reusit sa isi convinga colegii de partid sa accepte o candidatura comuna la postul de primar general al Capitalei. Dar greul abia de acum incepe. Cum va fi acesta desemnat?
In protocolul Uniunii Social-Liberale parafat sambata de forurile de conducere ale PSD, PNL si PC se spune foarte clar: "Cele doua parti semnatare ale Aliantei vor participa la alegerile locale cu candidaturi comune pentru functiile de presedinti de consilii judetene, primari de municipii resedinta de judet si primar general al municipiului Bucuresti. (...) Candidatul pentru postul de primar general al Municipiului Bucuresti va fi desemnat de copresedintii Aliantei pe baza sondajelor de opinie, precum si pe baza altor analize".
In text nu se precizeaza insa ce inseamna "alte analize", dupa cum nu se arata foarte clar nici in ce perioada si cine va realiza sondajele cu pricina. Este binecunoscut faptul ca toate cele trei partide componente ale USL au pe langa casa cel putin unul sau doua institute de sondare a opiniei publice, care obisnuiesc sa dea publicitatii, la momentul potrivit, cifre numai bune pentru a le creste cota de piata.
Depasind aceste aspecte, sa trecem in revista cateva dintre posibilele candidaturi. Tinand cont ca dupa 1989 electoratul Capitalei s-a aratat a fi in mare parte de dreapta, unul dintre cei mai indreptatiti sa candideze ar putea fi primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, care se bucura de o mare notorietate si sustinere publica, el fiind si presedintele PNL Bucuresti.
"As fi un bun primar general, dar niciodata nu mi-am pus in cap sa candidez", a declarat insa recent Andrei Chiliman, iar surse liberale au confirmat ca acesta nu se afla deocamdata in carti pentru Prima