„Moartea celor cinci electricieni a închis mina zece zile” (Gândul). „România a cheltuit fără rezultate 6,7 miliarde de dolari pe restructurarea minelor” (Ziarul Financiar). „Istoria neagră a minelor de pe Valea Jiului” (Adevărul). „Cum a ieftinit DNA ţigările de contrabandă?” (România Liberă). „Vin inundaţiile, dar fără ploaia de despăgubiri” (Evenimentul Zilei).
„Resemnare la Mina Uricani. 5 mineri şi-au pierdut viaţa în explozia produsă la Mina Uricani. În timp ce anchetatorii încearcă să afle cauzele, localnicii s-au resemnat cu ideea că accidentele mortale sunt o normalitate în Valea Jiului”, scrie Evenimentul Zilei.
„Moartea celor cinci electricieni a închis mina zece zile”, anunţă Gândul. Toţi cei cinci ortaci erau tineri. Trei dintre ei erau de aceeaşi vârstă, doar 36 de ani, un alt electrician era cu un an mai mare, iar şeful echipei avea 41 de ani. Echipa de investigatori coordonată de un procuror spune că explozia de la Mina Uricani s-a produs, cel mai probabil, în urma unei "acumulări de gaz metan şi a unui arc electric". „Cinci cadavre pe masa negocierilor cu FMI”, comentariul lui Marius Niţu în Gândul porneşte de la faptul că tragedia de la Uricani înseamnă „pentru politicienii de la Putere o corvoadă, pentru cei din Opoziţie accidentul e o pâine din care se poate mânca mult. Totuşi, moartea celor cinci e bună la ceva. FMI cere să închidem repede, până în 2014, minele din Uricani, Petrila şi Vulcan. Ion Ariton, ministrul Economiei, doreşte prelungirea activităţii minelor până în 2018. N-are argumente economice, dar acum are un argument emoţional: accidentul”.
„România a cheltuit fără rezultate 6,7 miliarde de dolari pe restructurarea minelor”, notează Ziarul Financiar. Tragedia de la Uricani, mină deţinută de Compania Naţională a Huilei, scoate însă la iveală 20 de ani de tentative eşuate de reorganizare a unui sector care până