La două zile după ce directorul general al Bursei de Valori Bucureşti afirma că nu este de acord cu listarea Fondului Proprietatea la altă bursă, Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii în ţara noastră a declarat, chiar la BVB, că societăţile listate la Bucureşti pot face un pas înainte prin lis-tarea la o altă bursă, precum cea de la Londra.
Prezent la deschiderea şedinţei de tranzacţionare a BVB, ambasadorul Marii Britanii este de părere că va exista un interes mare din partea Bursei londoneze pentru o cooperare mai strânsă cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB), mai ales acum, după listarea "Fondului Proprietatea" la BVB.
Valentin Ionescu, directorul general al BVB, a declarat, sâmbătă, că nu ar dori listarea FP şi la o altă bursă, interesul său fiind atragerea inves-titorilor străini aici şi consolidarea bursei bucureştene pentru ca societăţile autohtone să nu migreze către alte pieţe.
"Sunt la curent cu declaraţiile directorului general al Bursei şi înţeleg că este prioritară consolidarea bursei de la Bucureşti, însă nu putem trece cu vederea tendinţa ca societăţile lis-tate pe o piaţă naţională, cum este cea de la Bucureşti, să dorească să meargă mai departe la o bursă internaţională, ca de exemplu, Bursa londoneză", a afirmat, ieri, ambasadorul Marii Britanii în ţara noastră.
Declaraţia sa vine şi în contextul în care reprezentanţii "Franklin Templeton", administratorul "Fondului Proprietatea", au declarat că iau în considerare listarea FP la o bursă din străinătate, fie la Londra, Varşovia sau Hong Kong, urmând să facă o recomandare acţionarilor în cursul acestui an.
Pentru ca o companie listată la Bucureşti să se coteze şi la o altă bursă ar fi nevoie ca Depozitarul bursei din străinătate să se interconecteze cu Depozitarul Central de aici. Altfel, titlurile unei companii autohtone ar putea să fie tranzacţionate pe alte pieţe