Persoanele care vorbesc prea tare la telefonul celular sau care uită de maniere în timp ce poartă o conversaţie sunt privite lung de cei din jur. Modul în care vorbeşti la telefon sau în care te manifeşti atunci când porţi o conversaţie la mobil te poate face antipatic persoanelor din jurul tău.
Când îi sună telefonul mobil, Marin se ridică automat de pe scaun şi, până să răspundă, începe să meargă. În timp ce vorbeşte la celular, se plimbă fie în jurul biroului, fie iese în curtea instituţiei în care lucrează. Depinde cât de lungă e conversaţia. Recunoaşte că are acest obicei şi atunci când este acasă. Locuieşte într-un apartament cu trei camere, aflat la etajul 8.
„Mă plimb ca un leu în cuşcă", afirmă bărbatul, adăugând că ştie că uneori îi enervează pe cei din jur. „Soţia mea nu are obiceiul ăsta. Se mai fâţâie şi ea, dar nu se poate compara cu mine", spune Marin, în vârstă de 37 de ani. Are amici care procedează la fel.
„Cred că se întâmplă ceva cu vorbitul ăsta la telefon. De când s-au inventat telefoanele cu antenă, care nu te mai ţintuiesc lângă aparat, îmi e aproape imposibil să mai stau locului când vorbesc cu cineva", afirmă bărbatul. Nu prea ştie să-şi explice de ce anume se plimbă când vorbeşte la mobil.
„Pur şi simplu aşa simt nevoia să fac. Nu spun că dacă ar trebui să vorbesc la un telefon fix n-aş putea. Nu am ajuns până acolo", se amuză acesta. „Nu ştiu dacă e un tic sau nu. Mai degrabă, e o modalitate de a reacţiona. Iar dacă am o conversaţie aprinsă, cu atât mai mult mă plimb de ici colo, poate şi ceva mai repede", mai spune Marin.
Colegii se mai amuză pe seama lui, numai că bărbatul nu înţelege de ce. „Mulţi fac aşa. Poate că la mine e mai evident", spune el. „În plus, eu nu am un obicei care să-i afecteze pe cei din jur", adaugă acesta.
Vorbeşti tare, eşti pe lista neagră
Pe Andreea o deranjează la c