Manifestanţii anti-Mubarak din Egipt nu renunţă cu una cu două la protestele de stradă. Mii de oameni se aflau şi luni, 7 februarie, în Piaţa Tahrir din Cairo. Ei au blocat accesul funcţionarilor într-o clădire guvernamentală situată în zonă. Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International şi Human Rights Watch au anunţat că unii angajaţi de-ai lor au fost reţinuţi.
Viaţa în Egipt e departe de a fi revenit la normal. Băncile s-au redeschis, dar şcolile şi bursa rămân închise. În plus, accesul într-o importantă clădire a Guvernului a fost blocat de manifestanţi.
Protestatarii susţin că au prins o persoană, care ar fi intenţionat să dea foc acestei clădiri a statului, pentru a atribui apoi actul demonstranţilor.
Numeroşi tineri din Piaţa Tahrir au anunţat că nu vor părăsi zona, până când preşedintele Hosni Mubarak nu va demisiona.
Unii protestatari au dormit în noaptea de duminică spre luni lângă tancurile armatei, care blochează accesul în Piaţă, pentru a împiedica plecarea vehiculelor. Manifestanţii se tem că dacă ar pleca soldaţii, manifestanţii pro-Mubarak i-ar ataca din nou, cum s-a întâmplat acum câteva zile.
Între timp, persoane necunoscute au lansat luni dimineaţă patru rachete spre o cazarmă a Poliţiei din oraşul egiptean Rafah, situat la frontiera cu Fâşia Gaza.
În alt registru, forţele de securitate au continuat să deţină jurnalişti şi militanţi pentru drepturile omului. Un corespondent al postului de televiziune Al-Jazeera în limba engleză, Ayman Mohyeldin a fost deţinut duminică de armată. Ziaristul a fost eliberat în cursul nopţii de duminică spre luni. Alt corespondent al televiziunii, Sherine Tadros a fost reţinut la un punct de control armatei, dar a fost eliberat după o oră. Oficialii egipteni susţin însă că jurnaliştii sunt liberi să-şi desfăşoare activitatea în Egipt.
Organizaţii