• Speculantii de cupoane vor incerca sa vanda vouchere cu termenul de valabilitate expirat
Odata cu relansarea Programului "Rabla" din acest an, apar si oportunistii care incearca sa obtina bani, vanzand niste hartii fara nici o valoare.
Cei care au încercat sa vânda masina veche, pentru a mai face un ban, lasa la pret, sperând sa cedeze tichetele detinute. Anunturile de mica publicitate din Iasi sunt pline de oferte pentru asemenea bonuri valorice. Ministrul Mediului, László Borbély, a prelungit termenele de valabilitate a voucherelor, in ultima parte a anului trecut, pentru a veni in ajutorul celor care nu au reusit sa-si valorifice cupoanele obtinute in urma casarii vechiului autoturism.
Potrivit datelor Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), pâna pe 31 ianuarie au fost cumparate prin Programul "Rabla" 63.000 masini, dintre care putin peste 27.000 au fost marci produse în România. Chiar si dupa aceasta masura au ramas cateva mii de vouchere nevalorificate. Speculantii vor incerca sa vanda si astfel de cupoane cu termenul de valabilitate expirat.
Ultima cerere de decontare a tichetelor din cadrul acestui program a putut fi depusa pâna la data de 4 februarie, pentru ca plata sa se faca pâna pe 28 februarie.
"Rabla 2011"
Potrivit oficialilor din Ministerul Mediului, o noua sesiune a Programului "Rabla" va demara din 15 februarie. Se va derula dupa aceleasi reguli din 2010, numarul tichetelor valorice acordate pentru casarea unui autoturism fiind tot de trei, în valoare de 3.800 lei fiecare.
În prima faza va fi alocata suma de 228 milioane lei, bani suficienti pentru casarea a 60.000 masini mai vechi de 10 ani, conform oficialilor AFM.
• Speculantii de cupoane vor incerca sa vanda vouchere cu termenul de valabilitate expirat
Odata cu relansarea Programului "Rabla" din acest an, apar si