Cazul Vama Siret ajută la intrarea României în Spaţiul Schengen? Doi membri ai Comisiei pentru Libertăţi, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) din Parlamentul European au opinii diferite.
Partidele eurosceptice spun NU României
Partidul meu, Partidul Olandez pentru Libertate, a fost dintotdeauna împotriva intrării României în Uniunea Europeană," ne-a declarat europarlamentarul Daniel van der Stoep, membru al comisiei LIBE, neafiliat la niciun partid politic din Parlamentul European.
CITEŞTE ŞI:
BREAKING NEWS Vama Naidăş, blocată de mascaţi: Cezar Bertea, șeful poliției de frontieră a fost dezarmat
Van der Stoep, membru al unui partid naţional puternic eurosceptic, consideră că aderarea României la Uniunea Europeană a fost o greşeală care "ar trebui reparată". "De fapt, dacă ar fi după noi, UE nu ar fi trebuit să lase România să intre în UE. Este o ţară foarte coruptă şi aceste arestări nu fac altceva decât să confirme acest lucru," a spus Van der Stoep. "Vama Siret este un punct de graniţă foarte important în Europa de Est şi dacă nivelul de corupţie este atât de înalt încât să fie nevoie de 64 de arestări şi o astfel de situaţie s-a perpetuat ani la rând înainte să fie descoperită, atunci nu ar trebui să fie nimeni surprins dacă nu sunt adeptul României în spaţiul Schengen," a mai spus Van der Stoep.
Votul asupra intrării României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen va fi unul negativ, susţine acesta. "Până la urmă, aceasta este o decizie care va trebui luată de consiliul de miniştri, însă eu şi colegii mei din Parlamentul European vom vota împotrivă aderării României şi Bulgariei la Schengen," a spus Van der Stoep, care face parte dintre membrii PE neafiliaţi vreunui grup politic.
O dezvoltare foarte binevenită
La rândul său, europarlamentarul Simon Busuttil, membru al aceleiaşi comisii LIBE, vede cazul Vama S