Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi nu este mulţumită de nici o variantă dată de Ministerul Sănătăţii în ceea ce priveşte spitalele orăşeneşti din Vânju Mare şi Strehaia şi doreşte transformarea celor două unităţi spitaliceşti în centre de diagnostic şi tratament, dotate cu camere de primiri urgenţe, cu camere de gardă, cu paturi pentru bolnavi şi cu aparatură specializată în efectuarea analizelor.
Directorul CJAS Mehedinţi, Doina Borugă, susţine că, în acest sens, este nevoie ca toţi factorii din judeţ, inclusiv cei politici, să facă o legătură puternică la Ministerul Sănătăţii, pentru a-l convinge pe ministrul Cseke Attila cu date tehnice concrete că acest lucru este posibil, dar şi necesar.
„Problema este că acea hotărâre de guvern prevede ori înfiinţarea de cămine pentru bătrâni, ori de centre de permanenţă medicale. Însă nici una nu ne avantajează. Medicii de specialitate ştiu că un centru de permanenţă este, de fapt, o clădire cu medici de familie, care fac doar ture de gardă şi care redirecţionează mai toate cazurile către spitale. Este total insuficient aşa ceva şi pentru actul medical, şi pentru menţinerea locurilor de muncă ale salariaţilor din cele două spitale. Noi considerăm că soluţia cea mai bună ar fi transformarea celor două spitale în centre de diagnostic şi tratament, cu camere de gardă“, a declarat directorul CJAS Mehedinţi, Doina Borugă.
Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi nu este mulţumită de nici o variantă dată de Ministerul Sănătăţii în ceea ce priveşte spitalele orăşeneşti din Vânju Mare şi Strehaia şi doreşte transformarea celor două unităţi spitaliceşti în centre de diagnostic şi tratament, dotate cu camere de primiri urgenţe, cu camere de gardă, cu paturi pentru bolnavi şi cu aparatură specializată în efectuarea analizelor. @