Aproximativ 220 de elevi ai claselor a VI-a şi a VII-a din şase şcoli din Craiova au învăţat despre ce înseamnă democraţia participativă.
Vineri a avut loc ultimul seminar din cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului „Youth Academy“ al AIESEC Craiova. Elevii din şase şcoli din Bănie - Şcoala Generală a Colegiului Naţional „Carol I“, Şcoala Generală nr. 21, Şcoala Generală nr. 2, Şcoala Generală nr. 22, Şcoala Generală nr. 29, Şcoala Generală a Liceului de Industrie Alimentară - au învăţat despre conceptul de democraţie participativă şi oportunităţile pe care copiii le pot avea în România şi în ţările din care vin stagiarii străini (China, Australia, Brazilia şi Noua Zeelandă)“, a declarat Luiza Marcu, coordonatorul proiectului Youth Academy 2011.
Aceasta a explicat că prin acest proiect s-a încercat să se aducă în prim-plan conceptul de democraţie participativă urmărind creşterea gradului de proactivitate civică în rândul elevilor de gimnaziu şi contribuind astfel la dezvoltarea societăţii civile.
„Aici, democraţia e un lucru nou, aşa că oamenii nu-i dau importanţa cuvenită. În timp însă, oamenii vor înţelege ce înseamnă ea şi vor fi dispuşi să participe la acţiuni de voluntariat şi să-şi ajute ţara. Asta deoarece ei sunt cei care pot să schimbe lucrurile dacă vor, dar trebuie să înţeleagă că este important să se organizeze şi să lucreze împreună“, a precizat Jack Gurr, stagiar din Noua Zeelandă. Stagiarii străini sunt de părere că este important că oamenii sunt dispuşi să vorbească despre problemele lor.
„E primul proiect social în care m-am implicat în altă ţară. Cred că în Brazilia democraţia are o istorie mai lungă decât în România. Avantajul românilor este însă că discută şi dezbat mai multe probleme“, a precizat Carlos Goffredo.
„În ţara noastră există mai multe oportunităţi decât credeam“
Elevii au identif