Cele mai impresionante clădiri din Dolj, monumente istorice de importanţă naţională, n-au mai fost reabilitate de ani de zile. În timp ce prin acoperişulPalatului Administrativ apa de ploaie se scurge până la parterul clădirii, bucăţi din tencuiala de pe sediul Primăriei Craiova cad în fiecare săptămână.
Sediul Prefecturii şi Consiliului Judeţean Dolj, dar şi cel al Primăriei Craiova au ajuns un pericol pentru trecători, din cauza tencuielii care se desprinde de pe zidurile clădirilor. Palatul Administrativ, construit între anii 1912-1913, a intrat în degradare. Acoperişul somptuoasei construcţii este în prezent
ciuruit, printre grinzile de lemn infiltrându-se apa.
Prefectul a urcat pe acoperişul Palatul Administrativ, escaladând clădirea pentru a doua oarăde la numirea în funcţie
Potrivit prefectului de Dolj, Eugen Georgescu, clădirea nu a mai fost reabilitată dinainte de 1989,singurele reperaţii făcute atunci fiind de fapt „nişte cârpeli“. „După Revoluţie a fost schimbată doar ţigla şi asta s-a făcut fără cap, pentru că nu are deloc susţinere şi poate aluneca oricând de pe acoperiş“, explică prefectul, care s-a oferit să ne arate personal situaţia din podul Palatului Administrativ.
Acoperişul are mai multe găuri pe unde curge apa de ploaie
„Arată rău, dar nu prezintă risc seismic“
Dacă acoperişul este în stare de degradare, grinzile de lemn având nevoie să fie înlocuite, nici starea pereţilor nu este prea bună. Lăsând la o parte considerentul inestetic, văruiala desprinzându-se de pe pereţii culoarelor, crăpăturile din tavanele birourilor lărgindu- se pe zi ce trece. „Deşi tavanul şi pereţii nu arată foarte bine, din punct de vedere seismic clădirea nu are probleme pentru că are structură din grinzi de lemn“, susţine reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Potrivit acestuia, a f