Deputaţii coaliţiei guvernamentale nu au reuşit să elimine imunitatea PDL-istului Dan Păsat, cererea ministrului Justiţiei de aprobare a arestării preventive a acestuia fiind respinsă. Au participat la vot doar deputaţii Puterii, adică PDL, UNPR, UDMR şi Minorităţi.
Opoziţia a lăsat în offside clar Puterea
Deputaţii Puterii au înregistrat marţi un uriaş eşec de imagine. Deşi liderii PDL clamează de ani de zile că nu obstrucţionează justiţia, deputaţii acestui partid împreună cu colegii lor din arcul guvernamental - UNPR, UDMR, Minorităţi - nu au reuşit să aprobe cererea ministrului Justiţiei de arestare preventivă a deputatului PDL Dan Păsat. De menţionat că deputaţii Opoziţiei - PNL, PSD, PC - au fost prezenţi în sală (au contat la cvorum - n.a.), dar nu au participat la vot. Ei şi-au motivat decizia prin faptul că, după votul eşuat în cazul Monicăi Iacob Ridzi, cei din PDL au acuzat Opoziţia că a făcut zid în jurul fostei ministrese, deşi atât liberalii, cât şi social-democraţii au votat la vremea respectivă cu bilele la vedere. "Le dăm posibilitatea deputaţilor din arcul guvernamental să voteze în favoarea justiţiei. Nu participăm la vot, deci dacă nu iese votul cum trebuie, cei de la Putere nu mai pot acuza Opoziţia", a declarat înainte de vot viceliderul liberal Eugen Nicolăescu. Practic, Opoziţia a lăsat Puterea să se descurce singură, în limbaj popular, a lăsat-o într-un offside clar.
Au lipsit 31 de voturi
La scrutin au participat 154 de deputaţi. În favoarea cererii de arestare s-au pronunţat 116, alţi 34 au fost împotrivă, iar 4 deputaţi au votat greşit, voturile lor fiind anulate. Pentru ca solicitarea ministrului Justiţiei de arestare preventivă a deputatului PDL, Dan Păsat să fi fost aprobată, ar fi fost necesare 147 de voturi "pentru". Au lipsit deci 31 de voturi. Menţionăm că zilele trecute, când a participat la reuniunile cu d