Aproximativ 2.200 de poliţişti de la mai multe secţii din Capitală, ofiţeri şi procurori anticorupţie şi „mascaţi” din trupele speciale ale Jandarmeriei au descins, în această dimineaţă în jurul orei 6.00, la punctele de trecere a frontierei Stamora Moraviţa, Deta şi Cruceni (Timiş) şi Naidăş şi Oraviţa (Caraş Severin), dar şi în mai multe localităţi din zece judete si din Capitala, la locuintele celor vizati de ancheta (100 de politişti de frontieră, 30 de vameşi şi aproximativ 20 de contrabandişti de ţigări). Potrivit unor surse judiciare, în urma acţiunilor din această dimineaţă, au fost reţinute aproximativ 100 de persoane din judeţele Timiş, Caraş Severin şi Arad.
11.45. O parte dintre poliţiştii renuţi la Vama Naidăş, din Caraş Severin, sunt urcaţi în primul elicopter pentru a fi aduşi la Bucureşti.
10.55 Potrivit procurorilor, 10 vameşi şi poliţişti reţinuţi la Moraviţa au plecat cu un elicopter spre Capitală, unde vor fi audiaţi. Alţi cinci au fost luaţi cu dubele MAI deoarece anchetatorii vroiau să efectueze şi percheziţii domiciliare.
Potrivit unor surse judiciare, printre cei reţinuţi ar fi şi un şef de tură.
10.10. Avocatul a trei dintre reţinuţi, Teofil Drugarin, s-a declarat indignat de modul în care s-au realizat descinderile. El ne-a declarat că după finalizarea procesului va renunţa la avocatură pentru că nu vrea "să fie părtaş la o asemenea justiţie".
"Nu sunt de acord şi protestez împotriva actului de justiţie în sine. Nici la deportări, în anii 49-50, când oamenii au fost ridicaţi cu arma, nu s-a acţionat în acest mod. Acum, trecerea de la socialism la capitalism se face cu aceleaşi greşeli. Aceşti oameni au familii şi copiii, care sunt traumatizaţi. Consider că cine este vinovat trebuie sa plătească, dar există dosare încă din anul 2000 pe aceleaşi tip de cauze care nu au fost finalizate. Puteau să îi ridi