Ca muzician, spune că doreşte să le arate sălăjenilor că există şi altfel de muzică în afară de folclor. De asemenea, îi place să-şi forţeze limitele.
A fost printre cei care au înfiinţat cvartet de muzică clasică „Artis”, apoi membru al Ansamblului „Meseşul“, iar acum al ansamblului „Porolissum“.
„Ca profesionist în muzică, am început să fiu fascinat de ideea de a afla tot mai mult şi mai mult, de a-mi depăşi limitele, de a şti dacă pot aborda mai multe domenii muzicale. Cred că muzica este unul dintre domeniile în care niciodată nu poţi spune că ai terminat de învăţat. Mereu apar provocări. Iar viaţa mea gravitează în jurul viorii“, explică Titus aplecarea sa către muzica clasică şi folclor.
„Dorm cu vioara şi mă trezesc cu vioara”
Titus spune că, spre deosebire de mulţi colegi de-ai lui, n-a urmat exemplul cuiva din familie atunci când a ales să profeseze în domeniul muzical. Părinţii săi au văzut la el o înclinaţie spre muzică, în copilărie. La fel şi educatoarele de la grădiniţă. Aşa a început să-nveţe vioara la Şcoala cu program de Artă. Pe urmă a continuat la profilul Muzică şi Arte Plastice din cadrul Liceului Teoretic, iar după aceea nici nu s-a mai pus problema vreunui alt gen de studii. S-a dus la Facultatea de Muzică din Oradea, devenind, la absolvire, profesor la Liceul de Artă „Ioan Sima” din Zalău.
„A fost o perioadă în care, studiind atât de mult, a cânta devenise un automatism pentru mine. Însă după aceea am ajuns să-mi placă vioara cu adevărat. Am ajuns să dorm cu vioara şi să mă trezesc cu vioara. Ea este elementul central al vieţii mele, toate activităţile mele gravitează în jurul ei“, povesteşte violonistul.
Domeniu puţin abordabil
Toate au curs atât de firesc pentru Titus, din copilărie şi până acum, pe „drumul“ muzicii. Spune că se consideră foarte norocos pentru că a avut şansa ş