Au intrat dracii în Consiliul Judeţean şi Prefectura Dolj. Reprezentanţii celor două instituţii stau cu arma la picior şi se iau la ţintă ori de câte ori au ocazia. Ultimul act al războiului s-a dus pe câmpul Direcţiei Judeţene de Pază şi Servicii (DJPS), acolo unde au fost disponibilizaţi mai mulţi angajaţi.
La sfârşitul verii trecute, mai mulţi angajaţi ai DJPS, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Dolj, au primit decizii de concediere ca urmare a restructurărilor din administraţia publică. Prefectura Dolj a calculat atunci numărul maxim de posturi care reveneau Direcţiei şi l-a comunicat CJ Dolj pentru emiterea unei hotărâri de consiliu prin care să se aprobe noua organigramă. De aici a început nebunia. Dacă prefectura le-a cerut colegilor de la CJ Dolj să reducă la 141 numărul de posturi la Serviciul de pază din cadrul DJPS, aceştia au înţeles că numărul de posturi se aplică întregii direcţii. Nemulţumite, persoanele disponibilizate au dat în judecată DJPS, CJ şi Prefectura Dolj şi, evident, au câştigat. Cum acele persoane trebuie reîncadrate pe post şi plătite pe perioada cât au fost concediate, întrebarea care se pune este cine plăteşte.
Prefectul, secretarul şi bazaconiile
Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, are numai vorbe dulci la adresa celor din consiliul judeţean.
„Nu ştiu cum au interpretat ei dispoziţia pe care le-am trimis-o eu. Scrie şi în hotărârea instanţei că persoanele de la consiliu au interpretat greşit. Acum să-i văd eu cu ce bani îi plătesc pe aceşti oameni şi mai ales de unde le plătesc salariile restante. Dacă secretarul general al judeţului, Gheorghe Barbărasă, va fi de acord cu asta, îl voi amenda cu 50.000 de lei să se sature“, a spus Georgescu. La rândul său, Barbărasă se disculpă, spunând că el nu a fost de acord de la început cu hotărârea de consiliu judeţean.
„Hotărârea ac