La Bursa din Sibiu, cea de-a doua sedinta a saptamanii a coincis cu revenirea apetitului pentru speculatii, astfel ca volumul transferurilor a crescut semnificativ fata de ziua de luni. La ora 17.30, numarul contractelor incheiate era de aproape 5000, de peste doua ori mai mult comparativ cu prima sesiune a saptamanii. Valoarea tranzactiilor se situa, la aceeasi ora, la 14,5 milioane lei.
Motorul cresterii volumului a fost derivatul pe actiunile SIF5 Oltenia, acest fapt datorandu-se amplificarii ritmului de tranzactionare pe fondul extinderii culoarelor de pret dintre cotatiile minime si maxime, indeosebi pe scadenta martie. Speculatorii pe cumparare au avut parte de o sedinta favorabila, pretul DESIF5 corelandu-se cu directia urmata de actiunea SIF5 pe piata suport. Tendinta pozitiva s-a observat inca de la deschidere, maximul pe scadenta martie fiind atins in jurul orei pranzului, moment dupa care cresterile s-au mai temperat. La ora 17.30, cotatiile DESIF5 cresteau pe toate scadentele.
Pentru scadenta martie se observa un plus de 0,93%, in timp ce pe iunie cresterea era de 1,58%. Pentru septembrie DESIF5 se apreciau cu 2,58% iar pentru decembrie cu 1,60%. Numarul total al contractelor DESIF5 era, la ora mentionata, de peste 4000, derivatul in discutie mentinandu-se cel mai lichid de pe piata, schimburile totalizand 4,05 milioane de actiuni SIF5 (un contract futures DESIF5 este egal cu 1.000 de actiuni).
Pe segmentul indicilor, culoarele de pret au fost mai reduse, observandu-se variatii mixte. Indicii burselor din Londra si Italia au inregistrat mici variatii negative iar cotatia futures a indicelui DJIA din SUA crestea modest pe fondul ridicarii ratei de dobanda cheie in China, masura luata de autoritati in vederea combaterii inflatiei. Conform Bloomberg, guvernul chinez a crescut rata de dobanda cheie pentru a treia oara de la