Potrivit revistei germane „Der Spiegel“ autocratul egiptean ar putea să se stabilească în R.F.G. Unii politicieni ai coaliţiei de guvernare, creştin-democrat/liberală, agrează ideea. "Avem nevoie de o tranziţie paşnică în Egipt. Dacă Germania va putea să aibă o contribuţie constructivă, în plan internaţional, atunci ar trebui să-l primim pe Hosni Mubarak“a declarat vicepreşedintele grupului parlamentar creştin-democrat Andreas Schockenhoff citat de revista "Der Spiegel".
Corespondentul RFI la Berlin, William Totok
O declaraţie asemănătoare a făcut, potrivit aceleaşi revistei, şi Elke Hoff, expertă pentru probleme de securitate în cadrul Partidului Liberal:
"Aş saluta plecarea grabnică a lui Mubarak, dacă acest pas va contribui la stabilizarea situaţiei din Egipt.“
Zvonurile s-au înteţit că Mubarak ar putea să vină în Germania pentru un tratament medical urmînd ca apoi să primească azil politic. Întrebat ce este real în toate aceste speculaţii, purtătorul de cuvînt al guvernului, Seibert, a spus în faţa presei că nu există în acest sens „nicio cerere oficială sau neoficială“.
„Din cauza aceasta nu există niciun motiv ca guvernul german să se ocupe ipotetic de această chestiune.“
O explicaţie tot atît de înţepată a oferit şi ministrul federal de externe, Guidu Westerwelle, într-un interviu difuzat de canalul 2 al televiziunii publice (ZDF): „Nu particip la astfel de speculaţii, ceea ce poate să-nţeleagă oricine.“
Că există şi alte păreri în sînul partidelor care fac parte din coaliţia guvernamentală creştin-democrat/liberală a demonstrat preşedintele comisiei parlamentare pentru politică externă, creştin-democratul, Ruprecht Polenz. Acesta a explicat într-un interviu acordat postului naţional de radio (Deutschlandradio Kultur) că „problema“ egipteană s-ar putea relaxa dacă Mubarak s-ar retrage de la putere, fără a-şi da d