În ciuda unor concesii prezenate de regimul Mubarak, zeci de mii de protestatari au umplut piaţa Tahrir din Cairo, pentru a cere demisia preşedintelui.
Manifestaţiile care au avut loc marţi în Egipt sunt cele mai importante de la începutul mişcării de contestare a preşedintelui Hosni Mubarak. Conform unor fotoreporteri ai AFP din piaţa Tahrir, epicentrul mişcării de contestare din Cairo, numărul manifestanţilor l-a depăşit pe cel de la mitingurile precedente, în momentul în care protestele intră în cea de-a treia săptămână.
Potrivit presei occidentale masele de egipteni au fost mobilizate de imaginile în care activistul Wael Ghonim plângea după eliberarea dintr-o detenţie de 12 zile. "Lacrimile lui Ghonim au mişcat milioane de oameni şi au schimbat opiniile celor care susţineau rămânerea în funcţie a lui Mubarak", relatează Reuters, citând un site egiptean.
Ghonim este preşedintele Google în Egipt. "Voi sunteţi eroii. Condoleanţe tuturor taţilor şi mamelor care şi-au pierdut fiii şi fiicele, care au murit pentru visul lor. Am văzut tineri murind, iar preşedintele are responsabilitatea de a înţelege ceea ce lumea îi cere", a spus Wael Ghonim
Strada nu este de acord cu lista de concesii oferite de regimul Mubarak. Acestea stabilesc următoarele: preşedintele Mubarak nu va demisiona decât în septembrie, luna alegerilor prezidenţiale; va fi creată o comisie care să stabilească amendamentele constituţionale pentru desfăşurarea alegerilor libere; o altă comisie va monitoriza aplicarea reformelor; vor fi anchetate violenţele dintre opozanţi şi susţinătorii lui Mubarak; presa va putea relata fără constrângeri evenimentele; starea de urgenţă veche de 30 de ani va fi ridicată "în funcţie de situaţia securităţii".
Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a format o comisie în vederea modificării Constituţiei, a anunţat marţi vicepreşedintele Omar Suleima