Cele 10,7 milioane de lei adunate de la cei 14.000 de acţionari de la Dracula Park sunt blocate în investiţii neprofitabile. Oamenii îşi cer banii înapoi, dar administratorii fondului refuză să răscumpere acţiunile, chiar dacă n-au făcut investiţia promisă .
Pe scurt, povestea proiectului „Dracula Park" este simplă. Câteva mii de români şi-au dat economiile pentru a deveni acţionari la un parc de distracţii, iar banii lor au ajuns să fie investiţi în cu totul alte afaceri. Nu au acţiuni la vreun parc tematic, nu pot intra în posesia propriilor bani, iar investiţia lor este risipită anual în afaceri imobiliare şi bursiere neclare.
"Nu mi se pare corect ca banii investiţi pentru a ridica Dracula Park să fie investiti sau cheltuiţi în alte domenii. Din câte imi aduc aminte, acest proiect a fost popularizat de Adrian Năstase şi Dan Matei Aghaton, lucru care a m-a încurajat să investesc în acest proiect. Credeam că o să fie bine, mai ales ca au fost implicate şi persoane publice şi în slujba statului, dar se pare ca m-am înşelat. Banii trebuia concretizaţi în acel parc şi nu cheltuiţi pe altceva", ne-a declarat gălăţeanul Florin Ivaşcu, unul dintre mulţii păgubiţi din Galaţi.
Florin Ivaşcu
În anul 2001 se lansa subscripţia publică prin care se adunau bani pentru dezvoltarea celui mai mare parc tematic din Estul Europei. 14.000 de români şi câteva firme importante au crezut în acest proiect şi şi-au depus economiile la „Dracula Park", în total adunându-se 10,7 milioane lei. „Dracula Park" nu s-a mai realizat vreodată, iar investitorii, în general mici intreprinzători, şi-au luat o mare ţeapă pentru că nu au primit banii înapoi.
După ce ridicarea parcului tematic a fost anulată din cauza unor probleme cu terenul de la Sighişoara, fondul de subscrieri a fost administrat de firma Dracula Park SA, înfiinţată special în acest scop.
La Re