Prepararea cei mai mari tocane de carne de pui cu ciuperci va avea loc in cadrul Cupei Moldovei in Gastronomie. Iasul va gazdui in perioada 5-6 martie Cupa Moldovei in Gastronomie, eveniment care are loc in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber. Competitia, ajunsa la a patra editie, este organizata de catre Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (ACEEA). In cele doua zile, iesenii vor putea participa la demonstratii culinare, concursuri cu premii, concerte de jazz si house, dar si la reprezentantii teatrale. Pe 5 martie, in cadrul competitiei, in jur de 30 de bucatari vor incerca sa stabileasca un record mondial, prin prepararea celei mai mari tocane din carne de pui cu ciuperci. "Am programat evenimentul in apropierea sarbatorii femeii, pentru a arata astfel ca onoram femeia ca profesionist si ca godpodina. Ne dorim ca bucatarii care vor participa la gastro-show-ul de pe 5 martie sa fie majoritatea femei", a precizat Iulia Dragut, presedintele ACEEA. Antonio Pasarrelli, bucatarul-vedeta din cadrul emisiunii "Danutz SRL", este invitatul special al evenimentului. Acesta va sustine o demonstratie culinara in Piata Unirii. Cupa Moldovei in Gastronomie va reuni la Iasi bucatari profesionisti, amatori, pasionati in arta culinara si gurmanzi din Botosani, Galati, Braila si Vaslui. In competitie vor fi insa si candidati din Republica Moldova, Rusia, Israel si Finlanda. Se vor intrece pentru obtinerea premiilor oferite de catre organizatori cel putin 30 de echipe. Pe 5 martie, in prima zi a competitiei, participantii vor trebuie sa isi demonstreze priceperea si maiestria in pregatirea preparatelor culinare reci. "Concurentii vor realiza produsele la ei in bucatarie, aici doar le vor expune la standuri, in sala de protocol de la Hotel Unirea", a precizat Radu Zarnescu, coordonatorul evenimentului. In cadrul acestei probe, participantii vor putea sa aduca p