Vremea începe să îşi schimbe aspectul. Nu dramatic, dar primăvara nu va mai fi la fel de insistentă ca zilele trecute. Dacă miercuri temperaturile încă mai ating 16-17 grade, joi nu mai trec de 10 grade şi în următoarele zile se vor opri la valori de la 0 la 6-7 grade.
Norii care au lăsat ceva ninsori peste noapte prin sudul şi sud-estul ţării se retrag şi mai lasă câte un fulg rătăcit doar pe la munte. Şi dacă înainte de răsărit vântul a atins 100 de km pe oră la munte, miercuri, rafale supărătoare vor ajunge nu numai pe creste, ci şi în zona Moldovei.
Vremea în Bucureşti este darnică termic, chiar dacă ne aduce la primele ore o temperatură minus 2, minus 1, valoare care va tot creşte până la amiază când aşteptăm nu mai puţin de 10 grade. Vântul este însă şi în Capitală destul de activ, atingând 20-25 de km pe oră. Presiunea atmosferică este uşor sub valoarea de referinţă dar, mai ales în partea a doua a zilei, creşte de la 757 mm coloană de mercur.
Dincolo de apele Prutului, temperaturile încă ţin partea primăverii, dar scad faţă de ieri la valoir de 5 grade în Chişinău şi Cahul şi 3 în Bălţi, dar nori nu se prea arată şi nici precipitaţii.
Deşi vremea se răceşte la munte, valorile termice sunt agreabile şi invită la plimbare. Vântul însă este destul de agitat, iar ninsorile, slabe, ce-i drept, reintră în peisajul montan, mai ales în Carpaţii Orientali unde norii sunt o idee mai adunaţi. Chiar dacă soarele nu mai e la fel de activ ca marţi peste crestele montane, stratul de zăpadă scade, iar riscul de avalanţă rămâne însemnat, atât la Vîrfu Omu, cât şi la Bâlea Lac, de altfel, zăpada are un metru înălţime şi nici la Vârfu Omu nu e cu mult mai subţire stratul de omăt. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă încă atinge 97 de centimetri.
În Arieşeniînsă zăpada s-a mai împuţinat, la 16 centimetri grosime, în timp ce la Predeal, sub soarele