Pretentii de daune de 1,91 milioane de lei ar urma sa fie recuperate in perioada urmatoare de la Fondul de Garantare, dupa ce luna trecuta a fost declansata procedura de faliment la doua firme de asigurari, Delta Asigurari si Delta Addendum. Cum se recupereaza acesti bani si ce s-a intamplat pana acum? Datele comunicate HotNews.ro de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor arata ca de la infiintarea acestuia (2005) si pana in prezent, prin Fondul de Garantare s-au platit 34 de milioane de lei.
"Am decis declansarea falimentului pentru ca numai in acest fel dosarele de dauna nelichidate de cele doua societati din cauza lipsei resurselor financiare vor putea fi preluate si platite de catre Departamentul Fondul de Garantare din cadrul CSA", declara la sfarsitul lunii trecute Angela Toncescu, presedintele CSA referitor la cele doua companii de asigurari.
Cand a aparut acest Fond de Garantare si cum iti poti recupera despagubirile datorate de un asigurator intrat in faliment?
Conform explicatiilor furnizate HotNews.ro de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), in Romania, Fondul de Garantare (FG) a inceput sa functioneze din aprilie 2005 si este administrat de catre un departament specializat din cadrul institutiei de supraveghere.
"Scopul Fondului de Garantare este de a proteja creditorii de asigurari ai societatilor de asigurare in insolventa, prin plata catre acestia a despagubirilor aferente dosarelor de dauna deschise la societati, dar neplatite, precum si a sumelor reprezentand restituiri de prime platite in avans pentru perioada ramasa neasigurata", au precizat oficialii autoritatii.
Procedura de efectuare a platilor:
Momentul de la care FG este indreptatit sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari este ramanerea irevocabila a hotararii de deschidere a procedurii de f