Potrivit raportului pe trimestrul patru din 2010 al Comisiei Europeană pentru Turism (CET), segmentul a înregistrat o creștere ușoară, numărul sosirilor turiștilor în toată Europa crescând înainte de perioada din luna decembrie când vremea proastă a închis o bună parte din aeroporturile continentului.
Același raport arată că datele companiilor aeriene cât și ale celor din industria hotelieră prezintă semnele revenirii turismului. Numărul de pasageri a continuat să crească în 2010, cu mici excepții din cauza norului de cenușă care a suspendat transportul aerian în Aprilie, respectiv a vremii în Decembrie. Gradul de ocupare al hotelurilor europene a continuat să crească și în ultima perioadă a anului (5,5%), mai puțin în Europa de Sud. Numărul turiștilor din Rusia și Japonia a crescut puternic pe parcursul întregului an, în timp ce americanii au fost mai numeroși în cea de-a doua jumătate a anului.
Din 25 de țări care au raportat numărul sosirilor de turiști, doar trei nu au raportat creștere. Aceleași afirmații sunt valabile și pentru gradul de ocupare al unităților de cazare din Europa, mai ales că, datorită cererii, mulți hotelieri și-au crescut tarifele. În ceea ce privește România, potrivit datelor adunate de CET de la Ministerul Turismului, numărul sosirilor de turiști străini a crescut în primele nouă luni cu 5.1% comparativ cu aceași perioadă a lui 2009, în timp ce înnoptările doar cu 3,5%. Gradul de ocupare al hotelurilor pe primele 11 luni ale lui 2010 a crescut cu 8,1%, însă tariful mediu pe cameră a scăzut cu 9,8%.
În 2010, cota de piață a țărilor din Europa Centrală și de Est a fost în creștere, topul țărilor fiind condus de Ungaria și Ucraina.
Potrivit CET, numărul sosirilor germanilor în România a fost în creștere aproape nesemnificativă față de 2009, însă din punct de vedere al înnoptărilor s-a înregistrat o scădere, lucru va