Este acuzat de trafic de influenţă şi şantaj. A ameninţat oficiali din administraţia locală şi a folosit instituţii de control ale statului (Garda Financiară, în speţă) pentru a-şi proteja propriile afaceri.
Doamnelor şi domnilor, acesta nu este un borfaş oarecare, nu este un interlop de Ferentari, măcar pentru că acuzaţia asta din urmă nu a fost încă probată, măcar pentru faptul că vine din Giurgiu, nu de la Bucureşti. Deşi este acuzat de două dintre infracţiunile grele ale Codului Penal, personajul de faţă este deputat în Parlamentul României, a mai fost subprefect şi îl cheamă Dan Păsat. Un democrat-liberal care, printr-o telepatie „made in Romania", înţelege ideea de justiţie aidoma unor înaintaşi de frunte precum social-democratul Adrian Năstase şi democrat-liberala Monica Iacob-Ridzi.
Înainte de a intra în detalii şi pentru reamintire, iată mai jos două file succinte din CV-ul penal al demnitarului: „Deputatul pedelist a obţinut, prin presiuni şi ameninţări asupra unor primari din judeţul Giurgiu, contracte şi bani pentru firma la care este acţionar. Când primarii nu i-au executat dorinţele, Păsat a asmuţit Garda Financiară pe afacerile rudelor acestora", asta scria acum câteva zile România Liberă despre deputatul PDL Dan Păsat, bazându-se pe informaţii oficiale. „Apoi, Păsat şi Ionel Costin, de la Agro Clas, au venit la mine să mă anunţe că toată lucrarea va fi făcută de Păsat. Eu am fost de acord", asta declara recent un primar de comună din Giurgiu când a fost audiat de procurorii DNA.
Însă, în pofida aparenţelor, acest text nu va fi unul despre vinovăţia politicianului Dan Păsat. Aspectul rămâne încă de lămurit în justiţie. E însă un text despre vinovăţia PDL şi a celorlalţi parlamentari din coaliţia de guvernare.
Ieri, demnitarii din zona puterii au pus mână de la mână şi au transformat Parlamentul României în lăcaşul-grotă al unei