UPDATE 5: Cincisprezece vameşi şi poliţişti de frontieră din Timiş şi Caraş-Severin au fost lăsaţi să plece de la DNA, marţi noapte, după ce au fost audiaţi de procurori, care au dispus în cazul lor interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu sau ţara.
Avocaţii unora dintre poliţiştii şi vameşii din Timiş şi Caraş-Severin vizaţi în ancheta privind fapte de corupţie la vămile Stamora Moraviţa şi Naidăş au declarat că, până în prezent, procurorii anticorupţie au dispus pentru 15 persoane măsura interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu sau ţara, aceştia fiind lăsaţi să plece de la DNA.
UPDATE 4: Unuia dintre cei 15 reţinuţi în ancheta privind fapte de corupţie la vămile din Timiş şi Caraş-Severin i s-a făcut rău la DNA, el fiind luat, marţi noapte, cu o ambualnţă şi dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Echipajul medical de pe ambulanţa care a venit la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a spus că bărbatul va fi dus la SUUB, pentru investigaţii medicale.
UPDATE 3: Traian Băsescu a declarat, marţi, că acţiunile actuale de la vămi sunt urmare a unei informări privind averile mari ale unor vameşi, document primit în vara lui 2010 de la un serviciu de informaţii, CSAT hotărând atunci să declanşeze operaţiunea "indiferent" de impactul asupra intrării în Schengen.
UPDATE 2: Chestorul Valentin Fătuloiu a declarat, marţi, că acţiunile anchetatorilor anticorupţie de la vămi sunt rezultatul planului de combatere a criminalităţii organizate elaborat de el, în calitate de secretar de stat MAI, deşi strategia a fost de competenţa exclusivă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Cazurile de corupţie şi contrabandă de la punctele de graniţă Siret, Stamora Moraviţa, Naidăş au fost înregistrate la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind infiltraţi agenţi sub acoperire despre care a ştiut doar şeful Inspectoratului General al Pol