Îndrăgeşte haina militară, iar visul său este să ajungă un cunoscut interpret de muzică populară. A prins drag de cântecul popular şi de vioară încă din clasa a V-a, iar pasiunea pentru haina militară a moştenit-o de la tatăl său. Chiar dacă va urma Academia de Poliţie, Vlad spune că nu are de gând să renunţe nici la muzica populară.
Încă de la primele cursuri de muzică populară, la vârsta de 11 ani, Vlad a simţit o atracţie puternică pentru muzica şi dansul codrenesc. Un an mai târziu, s-a apucat şi de vioară, pentru că îi plăceau mult sunetele pe care le emitea acest instrument. „Mă linişteau. Simţeam că vioara mă defineşte şi de aceea am decis să învăţ să cânt la acest instrument. Nu e greu, dacă totul vine din suflet“, crede tânărul.
Aplaudat în Polonia şi Ungaria
Cântecul codrenesc l-a purtat în ţări precum Ungaria şi Polonia, unde a cântat în faţa a sute de spectatori, fiind răsplătit cu ropote de aplauze. Vlad a participat şi la Festivalul de Cântece şi Dansuri Populare de la Tăşnad, unde s-a clasat pe locul al treilea, la secţiunea „Solist vocal“.
Primele cursuri muzicale le-a urmat la Palatul Copiilor, sub îndrumarea profesorului Nicu Miclăuş, care a avut grijă să-i îndrepte paşii spre lumea folclorului. „Aş fi putut uşor să urmez o carieră în muzica uşoară. Pentru asta, nu ai nevoie de o voce extraordinară, ea se poate prelucra. În ce priveşte muzica populară, însă, nu poţi înşela publicul“, spune Vlad.
Elev la Şcoala de Arte din Baia Mare
Pe lângă şcoală, Vlad participă săptămânal la repetiţiile pe care le susţine la Satu Mare, alături de colegii săi, dar merge şi la Baia Mare, unde este înscris, în anul I, la Şcoala Populară de Arte. „Acolo se face şcoală mult mai serios decât la noi, în Satu Mare. Merg de două ori pe săptămână la Baia Mare, la ore de canto şi vioară“, mai spune tânărul.
Vlad se p