Investitorii de pe piata Sibex au fost mai prudenti in sedinta de la mijlocul saptamanii, fapt evidentiat de reducerea volumului de transfer, se arata intr-un comunicat al Bursei din Sibiu. La ora 17.30 numarul contractelor se situa usor peste 2.000, cu o valoare de 9,5 milioane de lei.
Pe segmentul financiar, reaparitia corectiilor a pus in garda cumparatorii in vreme ce vanzatorii si-au mai recuperat din pierderile de marti. Totusi activitatea speculativa a fost mai redusa, numarul contractelor fiind, la ora 17.30 de aproape 1300, majoritatea realizate pe scadenta scurta. Pentru aceasta, derivatele SIF5 se depreciau cu 2,54 %. Tot pe minus se afla si pretul de cotare pentru scadenta iunie, in raport cu care cotatia DESIF5 pierdea 2,28%. O scadere de 1,95% se putea observa si pe scadenta indepartata decembrie 2011, pe un volum mic.
Daca pe derivatele SIF5 volumul a scazut, in schimb pe derivatele pe actiunile Fondul Proprietatea, numarul contractelor a crescut comparativ cu primele doua sedinte ale saptamanii. Cresterea a venit si ca efect al inceperii activitatii de market-making pe contractul in discutie, de catre societatea SSIF Broker Cluj. Mai exact, incepand cu sedinta de miercuri 9 februarie 2011 SSIF Broker Cluj are ca obligatie, in calitate de Market-Maker pe DEFPR, introducerea la vanzare si cumparare a unui numar minim de 25 contracte DEFPR, la un spread maxim de 0,0300 lei pe prima scadenta si de 0,0400 lei pe a doua scadenta, in cazul de fata martie si iunie.
La ora 17.30 se puteau observa 150 de contracte DEFPR. De asemenea numarul pozitiilor futures DEFPR a crescut pe ambele scadente tranzactionate, situandu-se la un total de circa 2800, adica echivalentul a 2,8 milioane de actiuni FP. Cotatiile DEFPR au evoluat pe scadere, ieftinindu-se cu 1,51 % pe scadenta martie si cu 0,38% pe scadenta iunie.
Pe segme