Conflictul dintre corporaţiile UTI şi "Oracle" a scos la iveală mai multe companii nemulţumite de serviciile prestate de aceasta din urmă, potrivit lui Tiberiu Urdăreranu, care ne-a declarat: "După ce a fost publicat acest conflict, am început să fim sunaţi de alţi nemulţumiţi care ne-au întrebat dacă am fi de acord ca ei să se alăture acţiunii noastre în justiţie împotriva < Oracle >, pentru că şi ei au avut aceleaşi probleme. Până acum ne-au sunat doi, deşi în piaţă sunt foarte mulţi nemulţumiţi. Noi nu vrem să deschidem acum o bătălie împotriva companiei < Oracle > în care să fim purtătorii de drapel. Este, însă, un fenomen interesant care spune multe despre performanţele şi despre dezamăgirea pe care a creat-o în România".
Reprezentanţii companiei "Oracle" nu au dorit să comenteze declaraţiile preşedintelui UTI, spu-nându-ne că, în această perioadă, nu vor avea niciun fel de opinie publică în ceea ce priveşte informaţiile legate de companie.
UTI a acţionat în judecată compania "Oracle", la începutul acestui an, din cauză că "Oracle" nu a livrat la timp întregul sistem pe care UTI l-a comandat cu circa cinci ani în urmă şi pentru că părţile din sistem finalizate până acum sunt defectuoase.
"Am început să ne dăm sema că este absolut iluzoriu să ne bazăm pe serviciile lor şi, în paralel, ne-am făcut o echipă proprie de implementatori. Am angajat specialişti care au început să lucreze la anumite proiecte ce ar fi trebuit să fie terminate de < Oracle >. Am avut şi noi o situaţie asemănătoare celei de la CNAS. După ce că, dintre componentele livrate, sunt doar câteva care funcţionează, şi acelea s-au blocat, iar sistemul nu a mers timp de o săptămână. Au spus că-l vor rezolva cei din America şi, până la urmă, l-au rezolvat oamenii angajaţi de UTI", ne-a precizat Tiberiu Urdăreanu, în cadrul unui interviu.
Nerespectarea contractului de către "