Inspectorii sanitar-veterinari vor controla in aceasta luna calitatea produselor alimentare expuse la raft in magazinele iesene. Actiunea de control este dispusa la nivel national de Autoritatea Sanitara Veterinara, iar verificarile au inceput de ieri. "Vor fi verificate carnea si preparatele din carne, legumele, fructele, ciupercile proaspete si conservate si produsele alimentare din fructe si legume. Scopul controalelor este de a garanta consumatorilor faptul ca produsele comercializate in Iasi sunt sigure, salubre si nu prezinta riscuri pentru sanatate", a declarat Mircea Susnea, directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi.
Actiunile de control vor fi facute de angajatii Biroului de Inspectie si Control al DSVSA. In cazul in care se constata neconformitati sau sunt suspiciuni asupra unui produs, vor fi efectuate probe de laborator. "In aceste situatii se vor recolta probe pentru analiza de laborator si, daca rezultatele sunt corespunzatoare, se va ridica sechestrul veterinar asupra produselor. Daca analizele de laborator vor depista produse cu probleme, acestea vor fi confiscate si vor fi transportate la o unitate de neutralizare", a precizat Mircea Susnea.
In urma controalelor, inspectorii DSVSA vor putea aplica amenzi de pana la 10 mii lei, in functie de gravitatea abaterilor constatate.
Inspectorii sanitar-veterinari vor controla in aceasta luna calitatea produselor alimentare expuse la raft in magazinele iesene. Actiunea de control este dispusa la nivel national de Autoritatea Sanitara Veterinara, iar verificarile au inceput de ieri. "Vor fi verificate carnea si preparatele din carne, legumele, fructele, ciupercile proaspete si conservate si produsele alimentare din fructe si legume. Scopul controalelor este de a garanta consumatorilor faptul ca produsele comercializate in Iasi sunt sigure, sal