Acvila de munte va reveni în județul nostru după ce timp de 10 zile fost ținută sub supraveghere medicală. Pasăre de pradă a fost prinsă, cu mâna, de un localnic, în Câmpeni, județul Alba. După 10 zile de recuperare specialiștii consideră că pasărea de pradă are o stare bună și va fi eliberată în natură, mâine.
Acvila de munte a fost prinsă cu mâna de către un localnic în apropiere de localitatea Câmpeni, județul Alba, acum 10 zile. Exemplarul era inelat încă din anul 2008 de către specialiștii Asociaţiei pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii "Grupul MILVUS", cei care au fost anunțați prin telefon de capturarea păsării.
Membrii "Gupului MILVUS" au transportat pasărea la Târgu-Mureș, unde a fost ținută sub supraveghere.. Conform specialiștilor starea acvilei de munte este satisfăcătoare, și s-a hotărât să fie eliberată mâine, 10 februarie, în județul Bihor.
Acvila de munte (Aquila chrysaetos) este una dintre cele mai mari păsări răpitoare din România și ste ocrotită prin lege fiind declarată monument al naturii.
Lungă de un metru, de la cioc la coadă, anvergura aripii măsoară peste doi metri.
Toate însușirile legate de un răpitor adevărat, de la vioiciune la puterea și agerime explică de ce simbolul acvilei se regăsește inclusiv în stema României.