Minerii decedaţi în explozia de la Mina Uricani au fost ieri înhumaţi, unul după altul. Între timp, anchetatorii continuă audierile salvatorilor. Sursa: REMUS SUCIU
Cei cinci mineri care şi-au pierdut viaţa în explozia de la Mina Uricani au fost înmormântaţi ieri dupăamiază. La funeralii au participat sute de mineri, vecini şi rude. Lor li s-a adăugat şi Miron Cozma, fost lider al ortacilor din Valea Jiului. Tot ieri au continuat audierile persoanelor implicate în operaţiunile de salvare.
FOTO evz.ro
Explozie la Mina Uricani. Cinci mineri au murit
Au fost audiate 14 persoane
Potrivit procurorului de caz, Augustin Lazăr, de la Parchetul Curţii de Apel Alba-Iulia, au fost audiate deja 14 persoane, iar în zilele următoare anchetatorii vor putea intra în mină.
"Cei de la Protecţia Muncii au un plan de pătrundere în mină, cu slavatori şi experţi în domeniul exploziilor care ştiu să «citească» urmele şi pot trage nişte concluzii. Vor scoate şi probele fizice care au rămas în mină - de exemplu, ce a rămas din echipamentele minerilor - care vor fi expertizate", explică Augustin Lazăr, adăugând că expertizele vor fi efectuate la Petroşani.
Ion Nădrag voia să se facă şofer după închiderea minei
Marian Cucu a fost primul scos din casă şi petrecut spre citimir. Locuia în Lupeni, iar la oraş nu se mai respectă întotdeauna tradiţia momârlanilor. La fel s-a întâmplat şi cu Iulian Stoi. Întrucât locuia aproape de mină, sicriul a fost purtat şi prin curtea acesteia. Deşi spaţiul este destul de mare, cortegiul format din peste 400 de persoane nu a încăput.
Printre sutele de oameni şi-a făcut apariţia şi Miron Cozma. "Dacă era el şi acuma lider, nu erau atâţia morţi în Vale", "Ba nu, el a dus minerii la Bucureşti şi de-atunci guvernanţii se tot răzbună pe noi", se contraziceau, aproape în şoaptă, mineri