Şi-a început cariera ca actor în cluburi din capitală. A jucat în mai multe spectacole şi filme, iar de câţiva ani a decoperit plăcerea de a regiza.
A început să studieze actoria la şcoala înfiinţată de George Motoi. Nu a învăţat acolo decât doi ani deoarece facultatea respectivă a fost desfiinţată pentru că nu avea acreditare.
După această experienţă, a plecat în Bucureşti şi s-a înscris la Academia de Teatru şi Film, unde a fost coleg cu Radu Nichifor. După absolvire a început să facă teatru în diverse cluburi din capitală, iar mai târziu a jucat şi în filme.
În cluburi de noapte
„În anii "98 - "99 începuse teatrul în cluburi de noapte. După şcoală, am jucat în mai multe cluburi. Bucureştiul e un oraş mai deschis, cu mai multe posibilităţi, doar că este foarte greu să te întreţii acolo. Practic ce câştigam, dădeam pe chirie", ne-a povestit Ciprian Nicolăiasa. Aşa că în anul 2004 a revenit în oraşul natal.
Pasul spre regie l-a făcut în 2001 cu textul „Trainspotting", un text foarte modern ca limbaj dar şi ca structură. Tocmai din cauza limbajului considerat violent şi vulgar, după prima vizionare, spectacolul a fost interzis.
Spectacol interzis
„La acea vreme a fost interzis. Mai târziu când lucrurile au mai evoluat, iar cei din comisii au văzut că acest tip de limbaj este folosit în toate teatrele din ţară, spectacolul a putut fi reluat", ne-a spus Ciprian Nicolăiasa.
Primul succes regizoral a fost spectacolul „Un scriitor ratat" după un text de Daniil Harms, spectacol cu care regizorul a participat la prima ediţia a Festivalului „Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila" din 2004.
„Am trecut la regie pentru că simţeam nevoia să exprim anumite lucruri în felul meu. Ca actor, trebuie să respecţi anumite direcţii ale regizorului. Eu am încercat să iau totul asupra mea. Ca regizor trebuie să ai mereu