... si nici nu le va pasa vreodata de buna functionare a justitiei din Romania. Sau mai exact au tot interesul sa mentina o justitie timida, care sa nu le deranjeze in niciun fel afacerile necurate. Cazurile Pasat si Nicolaescu ne arata cu asupra de masura care este atitudinea politicianului roman, la Putere sau in Opozitie, cu privire la egalitatea tuturor cetatenilor in fata legii: nici cu gandul sa nu ganditi!
Prin obstructionarea urmaririi penale impotriva deputatului Dan Pasat, democrat-liberalii si-au dat - pentru a cata oara? - arama pe fata, aratand ca principiile morale si lupta impotriva coruptiei sunt numai o gargara electorala, menita de a aduce voturi, fara vreo consecinta concreta.
Desi au anuntat cu surle si trambite ca voteaza cu bilele la vedere, pana la urma aranjamentele de culise au triumfat si deputatul acuzat de santaj poate rasufla usurat. Justitia este blocata!
Speranta, pe care a nutrit-o candva o parte a populatiei, ca PD-L va aduce o schimbare a modului de a face politica in Romania, s-a dovedit desarta.
Desi nu incape indoiala ca PD-L este primul vinovat de situatia creata, nici partidele de Opozitie nu sunt niste ingeri, asa cum se prezinta. In definitiv, 116 deputati au votat in favoarea cererii DNA, iar in cazul unei participari la vot a Opozitiei s-ar fi putut atinge cu usurinta numarul de 147 de voturi "pentru" necesare pentru deblocarea procesului.
Ca si atunci cand se voteaza o motiune de cenzura, si in cazul de fata era nevoie de un anumit numar de voturi "pentru", de aceea orice abtinere echivaleaza practic cu un vot impotriva.
Proaspat aliatele PSD si PNL au preferat sa-si frece mainile, privind cu bucurie cum PD-L isi mai bate un cui in talpa, atitudine simptomatica pentru actuala Opozitie, care nu face altceva decat sa tot repete cat de rai sunt cei de la P