Pentru a preveni eventuale atacuri, un număr însemnat de giurgiuveni apelează la Serviciul Arme Exploziv şi Substanţe Periculoase, pentru a obţine permis de port armă. 89% dintre cei care solicită permisul sunt din mediul rural, în special din nordul judeţului.
Cei mai mulţi dintre giurgiuveni care îşi iau permis de port armă sunt de părere că pentru a fi în siguranţă ar trebui să îşi ia mai întâi unele măsuri de protecţie, înainte de a apela la serviciile organelor de ordine. Este şi cazul Mariei C. administratorul unei societăţi comerciale din Giurgiu care şi-a luat anul trecut permis de port armă. „ Am nevoie de pistol cu bile de cauciuc pentru a mă putea apăra singură, dar şi pentru a asigura siguranţa angajatelor mele. Într-o zi, în timp ce mă îndreptam spre bancă să depun bani, am avut neplăcuta surpriză să fiu atacată de un individ” ne spune speriată femeia. A doua zi, Maria a mers dus la Serviciul Arme şi a depus actele necesare achiziţionării unui pistol.
5 giurgiuvence au permis de port armă
Potrivit declaraţiilor şefului Serviciului Arme Exploziv şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, comisar şef Niculae Niculescu, anul trecut 99 de giurgiuveni au solicitat autorizaţii de port armă neletală, pentru pistol cu bile din cauciuc şi pentru armă de tir cu aer comprimat. „ Un lucru nou pentru noi este faptul că spre deosebire de anii anteriori, în 2010, 5 femei din Giurgiu au solicitat permis de port armă pentru protecţia personală” a spus comisarul Niculescu. Alte 46 de certificate de deţinător au fost eliberate anul trecut pentru cei care şi-au dorit un pistol cu gaz.
Permis după vizita la psiholog
Pentru a obţine permis de port armă, solicitanţii trebuie să se prezinte la Poliţie cu o serie de documente. În cazul autorizaţiei pentru deţinere de pistol cu gaze, cu bi