Absolvent al unui liceu cu profil matematică-informatică, vrea să devină profesor de muzică. Cântă la orgă electronică, pian şi face parte din Corul „Vocess Primavaera” şi Grupul Vocal „Junii Oltului”, fiind o tânără speranţă a muzicii populare olteneşti.
Student în anul I la Facultatea de Arte Bucureşti- specializarea Pedagogie muzicală, slătineanul Alin Marian Buşu se pregăteşte să devină profesor de muzică, pentru a putea dezvălui tainele acestei arte cât mai multor micuţi. În paralel, se pregăteşte să se impună pe piaţa muzicală ca solist, fiind considerat o tânără speranţă a muzicii populare olteneşti. Şi-a descoperit vocaţia pentru canto popular în urmă cu un an de zile, când a fost cooptat în Grupul vocal „Junii Oltului”, având deja un prim premiu câştigat- locul I la Concursul local „Floare de mac”. „Specialiştii în muzică m-au sfătuit să mă axez pe canto popular, pentru că vocea mea se pliază pe acorduri folclorice. Voi participa la mai multe festivaluri şi concursuri de muzică populară, pentru a deveni profesionist”, spune Alin.
Înainte de a i se descoperi aptitudinile pentru muzica populară, Alin a interpretat muzică uşoară. Cântă de cinci ani de zile alături de Corul „Vocess Primavaera” al Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina. Vocea sa a impresionat în 2009 juriul Festivalului Naţional „Floare de castan” Costeşti, unde a câştigat locul I. A participat până acum la zece concursuri de interpretare, organizate la nivel judeţean şi naţional, însă de acum înainte se va axa numai pe cele de muzică populară, la care speră să impresioneze cu piesele alese din repertoriul renumitului solist oltean Constantin Enceanu.
Studiază muzica din clasa I
A început să studieze muzica în clasa I, la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina, unde se pregăteşte şi în prezent, deşi este student. „Am studiat la început orgă electronică,