Nucleul echipei se află în Departamentul de Cercetare al Facultăţii de Drept, cu colaboratori de la Economie şi Administrarea Afacerilor sau de la Agronomie. Sunt tineri, până în 40 de ani, toţi cu doctorat, cu ochii mereu pe mari proiecte, bune pentru Universitate.
Au pornit asaltul proiectelor europene când şi-au dat seama că fără banii pe care îi pot aduce prin intermediul lor activitatea de cercetare are şanse foarte puţine să fie făcută în condiţiile respectabile ale Occidentului. Şi-au învăţat lecţia în 2008, cu primul proiect „Creşterea atractivităţii, calităţii şi eficienţei studiilor universitare de doctorat prin acordarea de burse doctorale“, ce implică 52 de doctoranzi din 21 de domenii, de la fizică, la Chimie, Agronomie, Matematică, Istorie, până la Calculatoare şi ingineria materialelor.
„Este important să lucrezi în echipă. Nu este un drum la care să porneşti singur. De la un proiect la altul am adus lângă noi colegi care să preia fiecare câte o bucată. Este o muncă foarte solicitantă şi nu îţi poţi permite să pierzi din vedere niciun detaliu important“, a spus George Gîrleşteanu, lector universitar doctor la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative.
Că este greu să accesezi proiecte, dar nicidecum imposibil, consideră şi colegul său Robert Bischin, tot lector: „În echipă treci de hop. În plus, atunci când eşti construit să ai iniţiativă, să vrei să faci ceva care să conteze, cauţi provocările“.
Fiecare îşi ia în serios rolul, nimeni nu este şef, nici chiar managerul proiectelor, ci toţi vin cu idei, le discută şi au grijă ca soluţia cea mai bună să aducă bani la şcoală. Anul trecut au pus în mişcare alte două proiecte, împreună cu profesorul Gabriel Olteanu: „Parteneriatul universitar în cercetare - un pas înainte spre o şcoală postdoctorală a viitorului“ şi „Burse universitare în România prin spri