Mesajul a fost trimis. Multumesc!

"Curcubeu" propune un meniu delicat

Publicat in Jurnalul, joi 10 februarie 2011 ·

Brillat-Savarin, supranumit şi "Prinţul Gurmeţilor", obişnuia să spună că un fel de mâncare bine preparat este acela în care poţi recunoaşte gustul tuturor ingredientelor din care este pregătit. Cu atât mai mult atunci când pare că asocie­rile dintre ingrediente nu sunt dintre cele mai obişnuite. Cu asta s-au "confruntat", dacă putem spune aşa, la Sighişoara şi invitaţii la cea de a cincea Cină VIP organizată de Centrul de Formare şi Integrare Profesională "Curcubeu" din cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvol­tarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni!, un proiect cofinanţat de Fondul Social European. (Program la care, vă reamintim, Jurnalul Naţional este partener media) Vom vorbi ceva mai încolo despre proiect şi felul în care a evoluat. Deocamdată, împreună cu maestrul culinar invitat în luna ianuarie să susţină cursul VIP, Cezar Munteanu – sau Chef Cezar, cum este el cunoscut tot mai mult din emisiunile gastronomice pe care le realizează în cadrul programelor Euforia Cuisine –, vă pro­punem să ne aşezăm la masă şi să "degustăm" mâncărurile ce s-au servit cu acest prilej. Şi pe care le-au pregătit, sub supravegherea cunoscutului "chef", cei 20 de tineri incluşi în program.

Asocieri inedite, care stârnesc pofta de mâncare

Aperitivul (din latinescul "aperire", care va să zică, preparatul din deschidere) s-a dovedit a fi suav şi, în acelaşi timp, bine definit, pentru a deschide pofta de mâncare. Am început deci cu: Creveţi cu spumă de avocado şi mărar. Pentru două persoane, ingredientele necesare sunt următoarele: 100 g creveţi, 100 ml bere neagră, 50 g avocado (foarte bine copt), 30 g frişcă bătută neîndulcită, 10 g mărar, 10 ml suc de lămâie, sare, piper. Dar iată şi reţeta, aşa acum au aflat-o şi tinerii bucătari "învăţăcei" din cadrul proiectului "Curcubeu – Investeşte în oameni!" de la maestrul lor din aceste zile de

Articolul in Jurnalul >>

Citeste si top 10 stiri de azi

FC Botoşani s-a salvat de la retrogradare, după dubla manşă cu CS Mioveni

Mediafax acum 3 ore
FC Botoşani este prima echipă care îşi asigură prezenţa în Superliga la fotbal masculin, în urma celor două baraje de salvare sau promovare. După 1-0 în tur, împotriva divizionarei secunde CS Mioveni, moldovenii au repetat performanţa şi în retur, a

Florian Coldea, prima reacție după ce a fost pus sub acuzare de DNA: „Mă consider nevinovat”

HotNews acum o ora
Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a transmis, vineri seară, prin intermediul avocatului său, prima reacție după ce a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, alături generalul Dumitru Dumbravă, fost şef în SRI, de cătr

Marcel Ciolacu răspunde acuzațiilor aduse de Maria Zaharova: „Limba moldovenească a fost o invenţie a Rusiei”

HotNews acum 4 ore
Premierul Marel Ciolacu a afirmat vineri că nu există „limbă moldovenească”, aceasta fiind „o invenţie” a Moscovei și că nu „va minți de dragul Rusiei”, după ce Ministerul rus de Externe l-a acuzat de „declarații provocatoare” și că se amestecă în t

Şase state membre NATO vecine cu Ucraina încheie un acord în vederea ridicării unui ”zid de drone”

News.ro acum 3 ore
Şase state membre NATO vecine ale Ucrainei - Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Norvegia şi Polonia - au ajuns la un acord în vederea ridicării unui ”zid de drone” pentru a-şi apăra frontierele împotriva ”provocărilor”, anunţă vineri Guvernul lit

Reacția Kremlinului după ce România a expulzat un diplomat de la Ambasada Rusiei la București

Ziare.com acum 9 ore
Moscova a declarat că va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei din România, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit media de stat ruse, între care Rossiiskaia Ga

România va produce muniție pentru tancurile Abrams, spune Radu Oprea: Ne dorim să devenim principalul producător

HotNews acum 2 ore
Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat vineri, la Digi24, că România a semnat un memorandum pentru transformarea unor fabrici din cadrul ROMARM într-un centru pentru producția de muniție pentru tancuri și că țara noastră își propune să devină p

Un cioban din Timiș a ales să moară în chinuri groaznice. A băut o substanţă care se foloseşte la deparazitarea oilor

Ziare.com acum 4 ore
Un cioban de 44 de ani de la o stână de oi din localitatea Secaş, judeţul Timiş, a murit după ce a băut o substanţă care se foloseşte la deparazitarea oilor. Poliţiştii au deschis dosar penal. "La data de 24 mai a.c., în jurul orei 13:23, poliţiştii

Ministrul Sănătăţii: Centrul pentru mari arşi de la Timişoara va deveni funcţional până la jumătatea anului viitor

Mediafax acum 3 ore
Ministrul Sănătăţii susţine că lucrările la Centrul de mari arşi, finanţat de Ministerul Sănătăţii prin proiectul Băncii Mondiale, înaintează cu repeziciune. „Construcţia va fi finalizată până la sfârşitul acestui an, iar centrul va deveni operaţion

S-a anunţat lotul României pentru ultimele meciuri de pregătire înainte de EURO 2024

Mediafax acum 9 ore
Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat vineri lista jucătorilor convocaţi pentru cele două jocuri rămase de disputat înaintea participării la Campionatul European din Germania. Lotul anunţat este, cel mai probabil, şi lotul cu care, cu două excep

Rareș HOPINCĂ, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, anunță modernizarea și dotarea școlilor: „Investiții în siguranța și confortul copiilor”

Gandul acum 3 ore
Rareș Hopincă, fost prefect al Bucureștiului și actual candidat PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, a anunțat că școlile din Sectorul 2 al Capitalei vor intra într-un amplu proces de renovare, modernizare și dotare cu echipamente „smart”. „Educația și

Vremea

București
acum

18°
sâm.

16°/24°
dum.

13°/25°
lun.

12°/23°
mar.

13°/22°
Iasi
acum

20°
sâm.

15°/25°
dum.

12°/24°
lun.

10°/16°
mar.

12°/21°
Constanta
acum

16°
sâm.

16°/18°
dum.

15°/19°
lun.

12°/17°
mar.

12°/18°
Cluj-Napoca
acum

14°
sâm.

12°/23°
dum.

11°/23°
lun.

12°/22°
mar.

11°/21°
Timisoara
acum

13°
sâm.

12°/26°
dum.

13°/25°
lun.

14°/25°
mar.

12°/26°