Rectorul celei mai vechi şi mai reprezentative instituţii de învăţământ superior din ţară nu are nicio lucrare de cercetare publicată în revistele cotate internaţional.
Un clasament publicat de asociaţia Ad-Astra îl poziţionează pe şeful Universutăţii „Al.I. Cuza" pe „locul ruşinii". Spre deosebire de omologii săi de la celelalte instituţii de învăţământ superior din municipiu, acesta nu a publicat nicio lucrare în vreo revistă recunoscută la nivel internaţional (ISI).
„Dintre cei 48 de rectori luaţi în considerare, la nivel naţional, 29 au publicat mai puțin de 5 articole de specialitate. Dacă pornim de la ipoteza că, indiferent de specialitate, un om de știință activ ar trebui să publice, în medie, măcar un articol pe an, rezultă că 60% dintre universităţile din România sunt conduse de persoane cu o activitate științifică ce corespunde mai degrabă nivelului unui începător", se arată în textul celor de la Ad-Astra, semnat de Liviu Giosan.
Rectorul cu nicio lucrare reprezentativă la nivel internaţional susţine că nu a fost preocupat recunoaşterea în domeniul cercetării. „Când am conştientizat că sunt verificate şi aceste lucrări, am constatat că nu stau foarte bine. Dar când am candidat pentru funcţia de rector nu acestea au fost criteriile după care am fost ales", a spus prof. dr. Vasile Işan.
Acesta a adăugat că după ce va finaliza actualul mandat se va dedica şi cercetării, dar că, în prezent, principala sa prioritate este asigurarea managementului universităţii. În Iaşi cel mai bine cotat este rectorul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie, prof. dr. Vasile Astărăstoae cu 20 de lucrări ISI. Ion Giurmă, de la Universitatea Tehnică se laudă şi el cu 16 astfel de lucrări iar Gerard Jităreanu, de la Agronomie şi-a trecut în palmares cinci lucrări.