Atât lucrătorii vamali, cât şi poliţiştii de frontieră luau o masă gratuită de la un cetăţean sârb "Duşco". Sursa: Adi Piclisan
Potrivit înţelegerii cu acesta, pe timpul serviciului din fiecare tură, toţi funcţionarii beneficiau de o masă gratuită, produsele alimentare fiind aduse de cetăţeanul sârb.
Aceeaşi înţelegere mai presupunea ca fiecare dintre poliţiştii din tură, inclusiv cei repartizaţi la frontiera „verde”, să îşi ia diferite alimente sau orice produse de care aveau nevoie (cafea, băuturi răcoritoare) fără să achite contravaloarea lor, iar evidenţa costurilor acestora era ţinută de către salariaţii magazinului pe o listă, în mod diferenţiat, pentru vameşi şi poliţişti, se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.
La sfârşitul programului de lucru, atât şeful respectivului magazin cât şi şeful de tură sau de grupă al poliţiştilor de frontieră îşi asuma sarcina ca, înainte de împărţirea foloaselor colectate, cu titlu de mită, de la traficanţii de ţigări, să disocieze o sumă de bani, care totaliza contravaloarea mesei şi a produselor luate de la Belacop, banii fiind utilizaţi pentru acoperirea acestor cheltuieli.
Vameşii şi poliţiştii se ,,trăgeau în piept”- ,,…ne-am ţepuit?”
Deşi luau mita cot la cot, între vameşi şi poliţişti au existat suspiciuni cu privire la împărţirea corectă a banilor, reiese din motivarea Curţii de Apel Bucureşti. Într-o convorbire din data de 21.12.2010, unul dintre poliţişti îşi manifestă nemulţumirea cu privire la suma totală de bani, primită de la lucrătorii vamali, ce se cuvine poliţiştilor de frontieră ca urmare a împărţirii foloaselor colectate cu titlu de mită, de la traficanţii de ţigări, astfel:
V.M.C.: Cum e?
D.V.: (neinteligibil)...
V.M.C: Iar a ciordit?
D.V.: Da... Că mie îmi ies 1700 şi trebuia 2000...
D. V.: 2 foi, ori 5, 1000 şi 700 împarte-i în p... mea... Cre’ că