Găteşte pentru sute de persoane în fiecare zi, însă foarte rar se întâmplă să facă asta pentru soţia lui. Robert George Andrei, bucătarul care a uimit juriul Concursului "Balada Nej" prin îndemânarea lui la pregătirea peştelui şi a fructelor de mare, ca şi prin talentul de... sculptor în legume şi fructe, mărturiseşte că acasă este fanul bucatelor pregătite de soţia lui, Sorina. "Este incredibil cât de bune îi ies unele mâncăruri, deşi ea nu are nici o pregătire în domeniul gastronomiei", spune cu mândrie Robert, mărturisind apoi că nu-i cunoaşte "secretele culinare": "Nu am întrebat-o niciodată. Orice bucătar ştie că o reţetă bună se «fură», aşa că ceea ce am de făcut este să fiu atent la felul în care îmi pregăteşte spanacul dacă vreau să îi aflu reţeta". Cum spuneam, Robert găteşte foarte rar acasă, "numai din plăcere", dar sunt câteva zile în an când e rândul lui în cuhnia de familie. Una dintre aceste zile este cea de 14 februarie. Veţi spune, poate, că e normal să fie aşa, doar e Valentine’s Day. Da, însă pentru el şi soţia lui, ziua de 14 februarie este importantă din alt motiv: Robert George Andrei s-a născut într-o zi de 14 februarie, acum 36 de ani.
"Tocmai fiindcă este ziua mea, am să pregătesc un meniu special, din care nu vor lipsi două preparate despre care ştiu că îi plac foarte mult soţiei mele: fructele de mare cu sos dulce-acrişor şi Yin-Yang, o cremă de ciocolată albă şi neagră."
Reţete cu dragoste
Îndrăznim să îi cerem lui Robert detalii despre cele două reţete pe care le va pregăti peste numai câteva zile pentru Sorina.
"Pentru fructele de mare cu sos dulce-acrişor ai nevoie de creveţi, scoici şi calamari. Creveţii (decorticaţi), scoicile (fără cochilie) şi calamarii (tăiaţi rondele) se dau printr-un aluat preparat din: ouă, făină, vin alb, sare, piper, în care, pentru a avea o aromă exotică, se adaugă un vârf