Fotbalul a fost prima sa mare pasiune, dar la vârsta de 18 ani, când trebuia să facă saltul la seniori, a ales alt drum. Acum este unul dintre cei mai apreciaţi şefi de bucătarie din Bucureşti.
Prima echipă de fotbal, care i-a adus şi satisfacţii dar şi o mulţime de probleme, a fost Unirea Tricolor. În cei cinci ani în care a fost înscris la acest club, Cristi a avut posibilitatea de a-şi face o mulţime de prieteni şi de a vizita ţări precum Suedia sau Franţa.
„Pe la mijlocul anilor ’90 am fost cu echipa la o mulţime de turnee de juniori. Cele mai frumoase au fost cele din Franţa şi Suedia, ţări pe care nu aveam cum să le vizitez altfel, pentru că familia mea avea o situaţie materială destul de modestă“, spune tânărul care a jucat ca mijlocaş coordonator.
„Eram un adevărat număr 10“, se mândreşte Cristi, care a fost coleg de generaţie cu fotbalişti de renume, precum Daniel Niculae, care joacă în prezent la AS Monaco.
La 18 ani şi-a schimbat planurile
Când s-a hotărât să lase echipa Unirea pentru un alt club, patronul echipei i-a băgat beţe-n roate şi a făcut tot posibilul să nu primească drept de joc.
„Nu ştiu cum măsluia el actele, dar eu figuram mereu sub contract cu Tricolorul şi nu reuşeam să obţin drept de joc la nicio echipă. Până la urmă am decis să mă las de fotbal şi să mă orientez către altceva“, povesteşte, fără resentimente, bărbatul care coordonează în prezent bucătăria restaurantului Classico.
„Să munceşti la căldură, nu ca mine-n frig“
Înainte să se hotărască ce ar vrea să facă mai departe, Cristi, care avea doar 18 ani, s-a sfătuit cu părinţii săi care l-au îndrumat către meseria de bucătar.
„Mama m-a îndemnat să mă înscriu la cursurile de bucătar şi tata m-a susţinut. El m-a sprijinit foarte mult şi în scurta mea carieră fotbalistică, dar când a văzut că am lăsat fotb